Friday, 29 March, 2024

Απάντηση στον Δήμαρχο Πέλλας Γ. Στάμκο για τις απολύσεις συμβασιούχων

Κύριε Δήμαρχε, από ότι διάβασα δηλώσατε ότι: « Εγώ δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να παρανομήσω παραβιάζοντας το 24μηνο του ΠΔ Παυλόπουλου»

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι βάση της διευκρινιστικής εγκύκλιου Σκουρλέτη – η όποια δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν έφτασε στον Δήμο Πέλλας – ουδεμία σχέση έχει η σύμβαση που υπογράψαμε εμείς οι πέντε συμβασιούχοι καθαριότητας με το ΠΔ Παυλόπουλου. Για του λόγου το αληθές την επισυνάπτω με την ελπίδα ότι θα δώσετε ένα τέλος στην αγωνία τη δική μας και των οικογενειών μας. Καλή χρονιά και με υγεία για σας προσωπικά, αλλά και για όλους τους συνδημότες μας»

Δημήτρης Βασιλειάδης οδηγός απορριμματοφόρου

Τι λέει η εγκύκλιος Σκουρλέτη για το 24μηνο: Δεν αφορά τις παρατάσεις συμβάσεων

Δεν εμπίπτουν οι παρατάσεις συμβάσεων καθαριότητας στους ΟΤΑ στο 24μηνο του ΠΔ Παυλόπουλου που ορίζεται ως όριο στις ατομικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που με βάση το άρθρο 63, του ν.4430/2016 μπορούν να συνάπτουν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου καθώς και τα ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ. για τις επείγουσες ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, σίτισης και φύλαξης των κτιρίων.

Αυτό διευκρινίζουν με εγκύκλιο τους, μία ημέρα μετά τη συνάντηση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ απ’ όπου προέκυψε ότι βρίσκονται “στον αέρα” οι συμβασιούχοι που συμπληρώνουν 24μηνο, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης.

Απάντηση στον Δήμαρχο Πέλλας Γ. Στάμκο για τις απολύσεις συμβασιούχων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου