Thursday, 28 March, 2024

Απάντηση της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Σουμελίδη

Ας μου επιτραπεί να καταγράψω τη θέση μου και να απαντήσω ταυτόχρονα στον Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Σουμελίδη

όχι τόσο για να καταθέσω μια απλή διαφωνία ή για να αντιπαρατεθώ στα όσα ισχυρίζεται στη δήλωση που δημοσιοποίησε στα μέσα ενημέρωσης.
Αλλά κυρίως για να συμβάλλω στην ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση των συμπολιτών μου ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά, όχι τόσο για τη σκόπιμη κι άστοχη αλλαγή του προγράμματος της περιοδείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (ζήτημα στ΄οποίο ήδη έχω αναφερθεί με δηλώσεις μου στα μέσα ενημέρωσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο), αλλά για όλον το διαρκή, υπεύθυνο και συνεπή αγώνα που κάνουμε ως Δήμος κι ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας στο πλαίσιο της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των δικαίων του Δήμου και των συμπολιτών μας, και στην προκειμένη περίπτωση των αγροτών μας.
Το γεγονός ότι από την επιστολική δήλωση του αγαπητού Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Σκύδρας απουσιάζει κάθε αναφορά – σημειωτέον ότι δεν υπάρχει, ούτε μια φράση ούτε μια λέξη – για την καθοριστική και ουσιαστική συμβολή και υποστήριξη από την πλευρά του Δήμου Σκύδρας και της Δημοτικής Αρχής στις πρόσφατες συντονισμένες και συλλογικές ενέργειες και κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου του Δήμου και του Νομού μας εξαιτίας των πρόσφατων ολοκληρωτικών καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, με υποχρεώνει και μου δίνει το δικαίωμα ν΄απαντήσω.
Με αφορμή βεβαίως τα΄αγροτικά ζητήματα θ΄άναφερθώ και σ΄άλλα ζητήματα, όπως το γεγονός της βιαιοπραγίας σε βάρος του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νίκου Χατζηιωαννίδη από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης Χαρίτωνα Πορτοκαλίδη, μιας και πιστεύω ότι οι σεβαστές απόψεις και θέσεις του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Σουμελίδη έχουν ένα γενικευμένο, ασαφή, αφοριστικό για όλους χαρακτήρα.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρεται στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου κι ως εκπρόσωπος του συνδυασμού του σημειώνει: «Συγκεκριμένα στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων που έχουμε την τιμή να συμμετέχουμε όλα αυτά τα χρόνια, διαπιστώσαμε μια στοχευμένη υποβάθμιση της λειτουργίας και του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό εκτιμάμε ότι έχει άμεση σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, γι΄αυτό και δεν μας εξέπληξε». Όχι, λοιπόν, κ. Σουμελίδη, η διαπίστωση και η εκτίμησή σας αυτή είναι γενικόλογη κι αφοριστική για το σύνολο των Μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Διότι εδώ υπάρχουν συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» με ονοματεπώνυμα και καταδικαστέες ενέργειες. Και δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης με το εριστικό, απειλητικό ύφος και λόγο, με την απουσία και την ένδεια επιχειρημάτων, την πρόκληση εντάσεων. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή κι ως παράταξη δεν επιζητούμε και δεν έχουμε κανένα όφελος απ΄αυτές τις οξύτητες κι ακρότητες που καλλιεργεί και συντηρεί συγκεκριμένη μερίδα της Αντιπολίτευσης με σκοπό να πετύχει την όποια δημοσιότητα της εξασφαλίζει υπέρμετρα και προκλητικά η «αντικειμενική δημοσιογραφία». Ωστόσο, κ. Σουμελίδη εσείς δεν τους κατονομάζετε αλλά ακολουθείτε μια γενικευμένη στάση, αυτής των «ίσων αποστάσεων» και του Πόντιου Πιλάτου.(ουδετερότητας).
Εμείς, όμως θα λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους. Δεν ανεχόμαστε τις προκλήσεις και την όποια υποβάθμιση κι οπισθοδρόμηση επιδιώκουν Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης. Απαντάμε και θ΄απαντάμε. Και τις απαντήσεις αυτές τις δίνουν τ΄έργα και οι πράξεις μας που τυγχάνουν της ευρείας επιδοκιμασίας και συμφωνίας των συμπολιτών μας που μας επέλεξαν να υπηρετήσουμε τον τόπο μας για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.
Γιατί κ. Σουμελίδη δεν αναφέρεστε και δεν κρίνετε τη στάση μερίδας της Αντιπολίτευσης που με τη στήριξη του «ευεργέτη» τους-διότι πρόκειται για προσωπικό τους «ευεργέτη» και όχι του Δήμου Σκύδρας-καταφεύγει σε καταγγελίες για να μπλοκαριστούν ή ν΄ακυρωθούν έργα του Δήμου Σκύδρας, όπως το Αποχετευτικό Έργο των 5.500.000€,ένα έργο μ΄ένα ποσό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Δήμου μας;
Επανέρχομαι, λοιπόν, στα αγροτικά ζητήματα για να υπενθυμίσω και να υπογραμμίσω ότι ο Δήμος Σκύδρας, η Δημοτική Αρχή Σκύδρας βρίσκεται συνεχώς σε συνεργασία κι επικοινωνία με τον Αγροτικό Σύλλογο Σκύδρας και συναρμόδιους φορείς. Από την πρώτη στιγμή που επλήγησαν οι αγροτοκαλλιέργειες από τις πρόσφατες διαδοχικές ακραίες καιρικές συνθήκες βρεθήκαμε στο κοινό μέτωπο του αγώνα. Ως Δήμαρχος απέστειλα άμεσα επιστολές σε ΕΛ.Γ.Α. κι Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, διοργανώθηκε η κοινή σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας στις 16 Απριλίου 2021 στην οποία προσκλήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι, τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης από τη νόσο του κορωνοϊού. Και την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο μου στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Προϊσταμένης ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας Μαρίας Παππά, του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Παναγιώτη Πασάκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σταύρου Πασχαλίδη. Και στη συνέχεια στη μεγάλη αγροτική κινητοποίηση της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021,που σημειωτέον ξεκίνησε από τη Σκύδρα προς την Έδεσσα, υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο τους αγρότες μας, παρέλαβα το ψήφισμά τους, δήλωσα την αμέριστη συνεργασία και συμπαράστασή μας και την ίδια μέρα εισηγήθηκα την υποστήριξη και την υιοθέτηση του ψηφίσματος από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όπως κι έγινε ομόφωνα.
Όλα αυτά, γιατί άραγε, έστω κι ακροθιγώς δεν αναφέρονται αλλά απουσιάζουν από τη δήλωσή σας κ. Σουμελίδη;
Όχι, λοιπόν, εμείς ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας κι ως παράταξη δηλώνουμε ότι δεν μας αφορά και δεν δεχόμαστε την ισοπεδωτική σας εκτίμηση «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».
Εμείς σπέρνουμε τη σπορά των έργων και των δράσεων που καρποφορούν ευδόκιμα ώστε τους καρπούς αυτούς να τους γεύονται ισότιμα όλοι οι συμπολίτες μας.
Συνεχίζουμε, λοιπόν, με καθαρές και σταράτες θέσεις, επιχειρήματα και πράξεις να υπερασπιζόμαστε, και να διεκδικούμε τα δίκαια του τόπου μας, να προάγουμε την ομοψυχία και τη συνοχή του τόπου μας, χωρίς στεγανά, χωρίς υποδείξεις και υποβολές, αλλά ελεύθερα δημοκρατικά, προοδευτικά και πάντοτε αυτοδιοικητικά.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου