Thursday, 28 March, 2024

Απελευθέρωση της Αριδαίας

Μήνυμα του δημάρχου για την επέτειο της 4ης Νοεμβρίου

Η 4η Νοεμβρίου αποτελεί μία σημαντική ιστορική ημέρα για την Αριδαία. Μία ημέρα γιορτής, καθώς η πόλη μας και γενικότερα η επαρχία μας γιορτάζει την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους.
Έχουμε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ως Άλμωπες, ως Έλληνες, ως Κοινωνία. ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τους προγόνους μας που δεν έσκυψαν το κεφάλι, δεν υπέκυψαν στα χτυπήματα των εχθρών, δεν λύγισαν στις απειλές αλλά στάθηκαν όρθιοι και δυνατοί απέναντι στο θάνατο. ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για όλους αυτούς που πότισαν με το αίμα τους την ευλογημένη γη μας.
Ο τόπος μας έχει αναδείξει πολλούς αγωνιστές με δύναμη και σθένος, οι οποίοι θα πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τη νέα γενιά που δοκιμάζεται σε ένα περιβάλλον δύσκολο λόγω της γενικότερης κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και αξιών. Τα παιδιά μας θα πρέπει να γνωρίζουν την ιστορία μας, ώστε να αντιλαμβάνονται πόσοι αγώνες χρειάστηκαν για να ζούμε σήμερα ελεύθεροι και να παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα μέλλον καλύτερο και μια κοινωνία πιο ανθρώπινη.
Σήμερα γιορτάσαμε όλοι μαζί την ελευθερία, το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, με μία μεγάλη παρέλαση που μας γέμισε υπερηφάνεια. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν, καθώς επίσης και σε αυτούς που εργάστηκαν για την άρτια διοργάνωσή της.
Χρόνια πολλά!
Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος

Απελευθέρωση της Αριδαίας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου