Thursday, 28 March, 2024

Απεργία των εργαζομένων των Δήμων την Τρίτη και συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 10:00, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και προς τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.), αλλά και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου