Saturday, 20 April, 2024

Αποκλειστικό: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “παρά πέντε” στο Καϊμάκτσαλάν!

Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Πέλλας, με έδρα την Έδεσσα, διοργανώνει για άλλη μια φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξίπτωτου πλαγιάς

πιο γνωστό στον κόσμο ως “παρά πέντε”.
Το πρωτάθλημα θα γίνει όπως πάντα, στην περιοχή του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, καθώς η τοποθεσία ενδείκνυται για την εκτέλεση τέτοιων αγωνισμάτων.
Μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 50 αθλητές, από όλη την χώρα, οι οποίοι από τις 16-22 Αυγούστου, θα πετάξουν στον αέρα, προκειμένου να διαγωνιστούν στο βαθμολογούμενο πρωτάθλημα.


Η βάση του πρωταθλήματος θα είναι στον παλιό Άγιο Αθανάσιο, ενώ το σημείο εκκίνησης έχει οριστεί από την περιοχή “Κερασιές” που βρίσκεται στην ανάβαση για το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Οι αθλητές θα διαγωνίζονται καθημερινά στο πέταγμα των αποστάσεων που θα καλύψουν διαδρομές από τα 40- 100 χλμ!
Με άλλα λόγια στα 100 χλμ υπολογίζεται μια απόσταση από τον χώρο της εκκίνησης, μέχρι την Κοζάνη και αντίστροφα.
Το ρεκόρ από πλευράς αθλητών του Αεραθλητικού Συλλόγου Πέλλας, είναι η διανόηση της απόστασης 175 χλμ, δηλαδή από το Καϊμακτσαλάν μέχρι το Μουζάκι Καρδίτσας!
Ο υπεύθυνος της ομάδας Τάσος Πριβατιτσάνης, τόνισε στον “Λόγο της Πέλλας” ότι φέτος αναμένονταν άλλοι, τουλάχιστον 50 αθλητές από ξένες χώρες, που αδυνατούν να έρθουν, λόγω κορονοϊού.
Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, εντάσσεται στο ετήσιο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με άλλα λόγια και οι ξένοι θα βαθμολογούνταν.
Ακόμα ο κ. Πριβατιτσάνης, ευχαρίστησε δημόσια τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Μούκα, υπεύθυνο για την Βεγορίτιδα, (κατ’ επέκταση και τον Δήμο Έδεσσας) που με τη συμβολή του, βοήθησε σημαντικά στην όλη διοργάνωση.
Οι αγώνες ξεκινούν καθημερινά από τις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 6 το απόγευμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου