Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Απομόνωσαν παιδιά σε αίθουσα ή τα έδιωξαν, χωρίς ειδοποίηση γονέων, επειδή δεν είχαν έγγραφα των self test

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, αλλά και έχοντας αρνητικό self test επέστρεψαν σήμερα στα θρανία

οι μαθητές νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και εκπαιδευτικοί, έπειτα από αρκετούς μήνες τηλεκπαίδευσης.
Ωστόσο, μαθητές σε σχολείο της Θεσσαλονίκης απομονώθηκαν σε αίθουσα, επειδή δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα. Παρέμειναν (παραμένουν) έγκλειστα στην αίθουσα μέχρι οι γονείς τους να φέρουν τα έγγραφα, παίρνοντας «γεύση» από τον περιορισμό όσων δεν συμβαδίζουν με τις επιλογές της όποιας εξουσίας.
Συγκεκριμένα, όσοι μαθητές δεν είχαν το απαραίτητο έγγραφο, σε σχολείο της Καλαμαριάς, υπήρχε τραπέζι εκτός σχολικού κτιρίου όπου οι μαθητές με τους γονείς τους συμπλήρωναν χειρόγραφα τις βεβαιώσεις, ενώ δύο παιδιά έμειναν εκτός τάξης, απομονωμένα σε άλλη αίθουσα, μέχρι να φέρουν οι γονείς τους τις βεβαιώσεις.
Οι μαθητές μπαίνουν μέσα μόνο με τη βεβαίωση αρνητικού self test.
Μετά από πολλές εβδομάδες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων επέστρεψαν στα δια ζώσης μαθήματα, ακολουθώντας τους μαθητές του λυκείου, που είχαν επιστρέψει δυο εβδομάδες πριν από τις διακοπές του Πάσχα.
Τα παιδιά δείχνουν τα «διαβατήρια» εισόδου τους στις τάξεις και φυσικά σκανάρονται στο μέτωπο, προκειμένου να… θερμομετρηθούν! Υπακοή και τάξη! Στα Γιαννιτσά, σε Γυμνάσιο σημειώθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό με παιδί που το έδιωξαν από το σχολείο χωρίς να ειδοποιηθούν οι γονείς…
Μεταξύ άλλων, η κυρία που δημοσιοποίησε το συμβάν, αναφέρει το περιστατικό ανευθυνότητας από μέρους καθηγητών και ντροπής από Γυμνάσιο των Γιαννιτσών.
“Χτες το απόγευμα η κόρη μου έκανε αυτό το self test. Όταν μπήκα ηλεκτρονικά από το κινητό να το δηλώσω η πλατφόρμα δε φόρτωνε. Κάτι που δοκίμασα έως τις 1:00 το βράδυ. Δεν λειτουργούσε το σύστημα. Σήμερα το πρωί άνοιξε κανονικά.
Εκτυπωτή δεν έχω αυτή τη στιγμή εύκαιρο και κανείς δεν μου είπε ότι θα έπρεπε να έχω εκτυπωμένο χαρτί από έξω. Ομολογώ ότι δε παρακολουθώ ειδήσεις κλπ οπότε δεν γνωρίζω αν έχει γίνει αναφορά στο θέμα.
Όπως και να έχει το θέμα δε δικαιολογουνται
Οι καθηγητές που φρόντισαν να διώξουν το 14χρονο παιδί μου από το σχολείο, υπονοώντας ότι είναι και ψεύτρα.
ΚΑΙ ΕΎΛΟΓΑ ΡΩΤΏ : 1) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΌΤΑΝ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ ΕΊΧΕ ΚΆΠΟΙΟ ΑΤΎΧΗΜΑ,
2)ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΝΟΎΣΕ ΣΠΊΤΙ, Φοβούμενη , Ή από Στεναχώρια , Γνωρίζοντας ΕΓΏ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ; ;;
3)ΤΟ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ ΣΠΊΤΙ ΚΛΑΊΓΟΝΤΑΣ, επειδή ΤΗ ΘΕΏΡΗΣΑΝ Ψεύτρα;
4) και τέλος σα μικρό κερασάκι θα πω και για τις απουσίες .
Γνωρίζουν το παιδί μου όπως και το ήθος του. Ακόμα και να βρει το μπελά του, λέει την αλήθεια, αλλιώς δεν νιώθει καλά..
Και υπονοεί ένας εκπαιδευτικός ότι είναι ψεύτρα και λέγοντας ότι είναι νόμος, να διώξει το παιδί; ΈΝΑ ΑΝΉΛΙΚΟ ΠΑΙΔΊ; ΑΠΌ ΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ;
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;;;
Γιατί δεν κράτησε το παιδί μου σε ένα μέρος και να με πάρει τηλέφωνο;;;; διότι αυτό είναι θεωρώ το σωστό… 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου