Thursday, 28 March, 2024

Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών την Πέμπτη, 16-03-2023

Αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών την Πέμπτη, 16-03-2023, και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην έκτακτη συνεδρίασή του της 14-03-2023, αφού έλαβε υπόψη την από 13-03-2023 απόφαση-εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων:

Α) διαπίστωσε, ότι το δικηγορικό σώμα (με τις αποφάσεις της Ολομέλειας από 05-03-2023 και της Συντονιστικής Επιτροπής από 13-03-2023) έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη για την ταχεία και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία και σχετίζονται με την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και να αποδοθούν ευθύνες, αστικές και ποινικές, όπου και αν ανήκουν, τόσο σε υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο πρόσωπο. Πρόκειται για ζήτημα εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, που μας αφορά όλους. Κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την τραγωδία. Το οφείλουμε στα θύματα του δυστυχήματος και στις οικογένειές τους αλλά και στην κοινωνία μας, που δεν μπορεί να ξαναβιώσει μία νέα τραγωδία.

Β) αποφάσισε ομόφωνα:

  1. την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023.
  2. Τη συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών στην απεργιακή συγκέντρωση, που διοργανώνεται την ημέρα εκείνη μπροστά στο Δημαρχείο Γιαννιτσών στις 12.00.
  3. Τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή σχετική ποινική διαδικασία, με αυτοπρόσωπη παράσταση των Προέδρων της Συντονιστικής Επιτροπής στη Λάρισα.

Από την αποχή εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης, οι συνοδείες στις ποινικές υποθέσεις και οι δικονομικές ενέργειες (προτάσεις, προσθήκες, ανταγωγές, παρεμβάσεις, προσεπικλήσεις, κλπ.), οι οποίες εξαρτώνται από την ημερομηνία καταθέσεως  αγωγής κατά την (νέα) τακτική διαδικασία, καθώς και κατά τη διαδικασία μικροδιαφορών, για τις οποίες καταληκτική ημέρα της προθεσμίας είναι η 08-03-2023. θα λειτουργήσει Επιτροπή χορήγησης αδειών, αποτελούμενη από τους: Χρήστο Μητώση, Πρόεδρο της επιτροπής, Συμέλα Λαζαρίδου, Γραμματέα, και Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου, Μέλος.

Για το ΔΣ Ο πρόεδρος Χρ. Τανάσκος, Η ΓΓ Συμ. Λαζαρίδου   

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου