Saturday, 20 April, 2024

Απόφαση Ελεγ. Συνεδρίου: Άκυρη η ανάθεση κατασκευής της επαρχ. Οδού Αριδαίας-Χιονοδρομικού

Άλλη μία χρονιά χαμένη, σε ότι αφορά την κατασκευή της επαρχιακής οδού πρόσβασης προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, από την πλευρά της Αλμωπίας!

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του παραρτήματος της Έδεσσας, κρίνει ότι η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και της εταιρίας ” Χ.Κοντος” που τις ανατέθηκε το έργο, δεν είναι πλέον συμβατή και ουσιαστικά ακυρώνεται για συγκεκριμένους λόγους, που αναφέρονται στην εξασέλιδη ανακοίνωση του ελεγκτικού συνεδρίου, που κοινοποιήθηκε και στον Δήμο Αλμωπίας.

Ο Σίμος Σλατίνης σχολιάζει ότι «μετά την ανάθεση του έργου, είχε αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα, επισημαίνοντας μάλιστα και τους λόγους, για τους οποίους η όλη ενέργεια μπορεί να  θεωρηθεί και άκυρη.

Είχαμε αναφέρει λοιπόν, ότι δύο είναι τα ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ακυρότητα της απόφασης.

Κατά αρχήν η απόφαση για ανάθεση, που δεν δικαιολογεί το επείγον της υπόθεσης και από την άλλη το γεγονός ότι η ανάθεση αυτή δίνεται με 4% έκπτωση στην εταιρία, ενώ στον Δήμο Έδεσσας η προκήρυξη του έργου έγινε με 21% έκπτωση! Και όλο αυτό έγινε με για την ίδια κατασκευαστική εταιρεία».

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Έδεσσα, κυμάνθηκε ακριβώς στα δύο παραπάνω επιχειρήματα! Όπως μαθαίνουμε (γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από την Δημοτική Αρχή) θα γίνει έφεση επί της απόφασης.

Με άλλα λόγια, “χαμένος χρόνος” που για άλλη μία χρονιά, βγάζει εκτός την Αλμωπία, στην προσπάθεια για την σύνδεση της μέσω Σαρακηνών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι ο Δήμος Αλμωπίας, είχε λάβει το ποσό των 400.000 ευρώ, προκειμένου να κάνει το έργο της οδικής σύνδεσης. Από την ημέρα που πήρε την χρηματοδότηση, μέχρι την απευθείας ανάθεση, πέρασαν περίπου 6 μήνες, ενώ είχαν μεσολαβήσει δύο άγονες δημοπρασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια” του Δήμου Αλμωπίας. Πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχει όλα τα χαρτιά που της υποβάλλονται από τους ΟΤΑ, για χρηματοδότηση έργων.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας, αποφάσισε να καταθέσει κατά πλειοψηφία έφεση, κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης-σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο-αναφέρει ότι τόσο ο κ. Χατζηδημητρίου, όσο και οι κύριοι Μπίνος και Παρούτογλου, απείχαν της ψηφοφορίας, καθώς ο καθένας για τους δικούς του λόγους αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Άρα η απόφαση πάρθηκε από τα παρόντα μέλη, που ήταν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα ψήφισαν υπέρ της έφεσης, οι: Χρήστος Μπάτσης Δήμαρχος, Γιάννης Κετικιδης Αντιδήμαρχος, Γιάννης Σελκος Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Βεσκος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου