Friday, 19 April, 2024

Από 15 έως 30 Ιουνίου οι εξετάσεις για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή

στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.
Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις ορίζουν ότι οι εξετάσεις εισαγωγής θα διεξαχθούν από 15 έως 30 Ιουνίου.
Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών και μεταξύ των μαθητών και των εξεταστών εντός αίθουσας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική και συστήνεται η αποφυγή συγχρωτισμού.
Επισημαίνεται η σημασία της καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα. Οι αίθουσες θα πρέπει να έχουν επαρκή φυσικό αερισμό.
Έως τις 26 Ιουνίου θα διαρκέσει το διδακτικό έτος για τους μαθητές του νηπιαγωγείου και δημοτικού, οι οποίοι θα επιστρέψουν στα σχολεία τους την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου.
Μαζί τους, θα επιστρέψουν στις αίθουσες και τα βρέφη και τα νήπια καθώς επανεκκινούν τη λειτουργεία τους οι παιδικοί και βρεφικού σταθμοί. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, οι τελευταίοι θα μείνουν ανοικτοί μέχρι τις 31 Ιουλίου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, εκτός κι αν συντρέξουν λόγοι που να καταστήσουν το κλείσιμό τους αναγκαίο νωρίτερα, μετά από εισήγηση της επιτροπής.
Σε ό,τι αφορά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως δήλωσε χθες στο Mega ότι υπάρχει σχεδιασμός για εκκίνηση νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν προγραμματίζεται να γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου, «αλλά πιο νωρίς (σ.σ. από άλλες σχολικές χρονιές) ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος». Παρόλα αυτά, επανέλαβε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα «ζυγίσουν» τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνη την περίοδο.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Μαΐου, κατά τις αρχικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία των σχολείων με το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, η υπουργός είχε κάνει αναφορά για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου. Καθώς η 1η Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη, δεν αποκλείεται το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπήσει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου.
cnn.gr-photo-intime

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου