Thursday, 28 March, 2024

Αριστοτέλης Ζαρογουλίδης, 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Εισάγεται στη σχολή Μοριακής βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης

Αριστοτέλης Ζαρογουλίδης, 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Εισάγεται στη σχολή Μοριακής βιολογίας και Γενετικής Αλεξανδρούπολης

Ένας ακόμη μαθητής που… ατενίζει ήδη το μέλλον ως φοιτητής για τα επόμενα χρόνια, ο Αριστοτέλης Ζαρογουλίδης, από 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, μιλά στον «Λόγο της Πέλλας» για το διάβασμα, για το άγχος του κάθε υποψηφίου μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων και τον «ορισμό» της επιτυχίας.

Πώς διαχειρίστηκες τη χρονιά, τον χρόνο του διαβάσματος; Είχες ελεύθερο χρόνο, κάποια άλλη δραστηριότητα για να ξεφεύγει;

Το γεγονός ότι κατάφερα να πετύχω μια υψηλή σχολή οφείλεται σε ένα καθημερινό και προγραμματισμένο διάβασμα, δίχως όμως να με επιβαρύνει ψυχολογικά καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Βέβαια τόσο ο ελεύθερος χρόνος όσο και οι δραστηριότητες μου περιορίστηκαν κατά πολύ στο διάστημα αυτό. Παρόλα αυτά, έβρισκα τον χρόνο για ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και βραδινές εξόδους, που με βοήθησαν να ξεφύγω από την καθημερινότητα και το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Γνώριζες ότι με τέτοιες βαθμολογίες, θα περάσεις σε κάποια καλή σχολή, αλλά ήρθε η επιβεβαίωση με την ανακοίνωση των βάσεων… ενθουσιασμένος για τους κόπους σου που ανταμείφτηκαν και την σχολή που πέρασες;

Οι βαθμολογίες του Αριστοτέλη

Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν υπάρχουν καλές ή κακές σχολές, παρά μόνο σχολές που ταυτίζονται με τα ενδιαφέροντα του κάθε υποψηφίου.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, γνώριζα ότι θα περνούσα σε μια σχολή που με ενδιαφέρει. Έτσι οι υποθέσεις μου επιβεβαιώθηκαν με την ανακοίνωση των βάσεων όπου κατοχύρωσα την εισαγωγή μου στην Μοριακή βιολογία και Γενετική της Αλεξανδρούπολης.

Μολονότι ο αρχικός μου στόχος ήταν η ιατρική, είμαι πολύ ικανοποιημένος με την σχολή που πέρασα και πιστεύω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν μιας και πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ειδικότητα με ιδιαίτερη προοπτική για το μέλλον.

 Τι έχεις να πεις στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν;

Για τους υποψηφίους που δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, έχω να πω ότι πάντα υπάρχουν οι εναλλακτικοί τρόποι για να τον κατακτήσουν στο μέλλον, είτε αυτοί είναι μια ακόμη προσπάθεια μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, είτε κάποιος άλλος δρόμος που μπορούν να ακολουθήσουν. Για αυτό χρειάζεται να έχουν την υπομονή, την αφοσίωση και την πίστη στον εαυτό τους για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου