Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αρχάγγελος: «Άνθρακες» ο θησαυρός

Αναστατώθηκε η περιοχή του Αρχαγγέλου της Αλμωπίας και ειδικότερα η τοποθεσία γύρω από την Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων, όταν το περασμένο Σάββατο

κάποιοι θέλησαν να κάνουν έρευνες, με σκαπτικά μηχανήματα, ζητώντας πρώτα την άδεια του Ηγούμενου του Μοναστηριού.

Ο οποίος ωστόσο, δεν τους επετράπη για να γίνουν μετέπειτα και οι συστάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, επρόκειτο για ανθρώπους της κρατικής ασφάλειας και του τμήματος αρχαιοκαπηλίας, ενώ υπήρχαν και άτομα από το υπουργείο πολιτισμού.

Τι ακριβώς ζητούσαν; Να βρουν κάποια κρύπτη γύρω από το Μοναστήρι, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εκεί κρυμμένα αντικείμενα, προϊόντα αρχαιοκαπηλίας.

Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή, καθώς υπάρχουν οι πληροφορίες, ότι όλοι αυτοί που ήρθαν από την Αθήνα, πήγαν στον Αρχάγγελο κατόπιν “άνωθεν εντολής” (δεν εξηγεί κανείς αυτό που λένε (ποιού εντολή;), αξιοποιώντας μια πληροφορία που τους ήρθε από τα Σκόπια. Σε αυτή την περίπτωση, ο νους όλων πάει σε κρυμμένο χρυσό.

Για να υπάρχει δε πλήρης νομιμότητα όλων των εργασιών εκσκαφής, κλήθηκε και αρμόδιος εισαγγελέας από την Έδεσσα, που δίνει καθημερινά το παρών, στον χώρο. Όλη η περιοχή, γύρω από το Μοναστήρι,  είναι αποκλεισμένη, και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε κανέναν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, μέχρι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου δεν είχε βρεθεί τίποτα, στα μέρη που είχαν υποδειχθεί, ενώ τώρα γίνονται εκσκαφές σε διάφορα σημεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σύντομα θα αποχωρήσουν όλοι αυτοί που ήρθαν από Αθήνα, με τη δέσμευση ότι θα αποκαταστήσουν τους χώρους όπου έγιναν εκσκαφές.

Στο μεταξύ ο Μητροπολίτης κ.Ιωήλ, μεταβαίνει στην Αθήνα, έχοντας προγραμματισμένο ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Στην διάρκεια της συνάντησης, αναμένεται να τεθεί και το συγκεκριμένο θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπήρξε αυτή η αναστάτωση, που εύλογα προκάλεσε και τις αντιδράσεις των κατοίκων του Αρχαγγέλου.

Πόσο μάλιστα, των μοναχών που όλη αυτή η δραστηριότητα αναστάτωσε την ψυχική τους ηρεμία. Τα ερωτήματα πάντως παραμένουν. Τι ακριβώς ζητούσαν αυτοί που ήρθαν από Αθήνα… Αρχαία ή μήπως χρυσό; Και από πού ήρθε   η “άνωθεν εντολή”; Αυτό που μένει τελικά, είναι η διαπίστωση ότι ” άνθρακες ο θησαυρός!!!) Ή μήπως όχι;

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου