Thursday, 25 April, 2024

Ασφαλής πρόσβαση των ΑμεΑ στο Δημαρχείο Έδεσσας

Πριν από δύο χρόνια περίπου, ο Δήμος Έδεσσας, προχώρησε στο μεγάλο βήμα, κάνοντας προσβάσιμη την είσοδο των ΑμΕΑ στο Δημαρχείο και την απευθείας επαφή τους με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου.

Έτσι πλέον, λειτουργεί ειδικός ανελκυστήρας, που οδηγεί τα Άτομα με Αναπηρία από το ισόγειο στον 1ο όροφο, όπου βρίσκεται και το γραφείο του Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου.

Στο Δημοτικό κατάστημα, όταν είχε κατασκευαστεί, δεν υπήρχε πρόβλεψη για κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα, ο Δήμαρχος να πηγαίνει στο ισόγειο, προκειμένου να υποδεχτεί τα Άτομα που είχαν κινητικά προβλήματα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να δημιουργηθεί ένα πάγιο αίτημα, από πλευράς των ΑμΕΑ της πόλης και των Συλλόγων που τους εκπροσωπούν, γεγονός που έκανε τον Δήμαρχο να ευαισθητοποιηθεί ακόμα περισσότερο προς αυτή την κατάσταση.

Αρχικά, υπήρχε ο σχεδιασμός για την κατασκευή ασανσέρ, ωστόσο η μελέτη έδειξε ότι κάτι τέτοιο, και λόγω διαμόρφωσης του χώρου, ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί.

Έτσι,  ο Δήμος Έδεσσας, προχώρησε σε μια μελέτη, πιο εφαρμόσιμη. Συγκεκριμένα, στη σκάλα που από το ισόγειο οδηγεί στον 1ο όροφο, συνδέθηκε ένα κάθισμα, που ανεβάζει με άνεση και ασφάλεια το κάθε άτομο, που έχει κινητικά προβλήματα, προς το γραφείο του Δημάρχου Έδεσσας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το όλο εγχείρημα, δοκιμάστηκε με επιτυχία στην γενική πρόβα (ας μας επιτραπεί αυτός ο όρος) η οποία είχε γίνει. Εδώ και μία διετία όπως προαναφέραμε, ο χώρος είναι προσβάσιμος σε αυτά τα άτομα, που μπορούν να πάνε στο γραφείο του Δημάρχου, με άνεση και ασφάλεια!

Σε αποκλειστική του δήλωση, ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, είχε πει τα εξής: «Αρχικά να ζητήσω μία μεγάλη συγνώμη, από τα Άτομα με Αναπηρία, που χρειάστηκαν κάποια χρόνια, για να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Νιώθω μία μεγάλη ικανοποίηση, που από την χτεσινή δέσμευση, περάσαμε στην σημερινή υλοποίηση αυτού του στόχου.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, που πλέον μπορώ να τους υποδέχομαι στο γραφείο μου και να μπορώ να παίρνω δύναμη από αυτούς, που καθημερινά μας δίνουν μαθήματα ζωής. Ασπαζόμενος το σύνθημα τους ‘’όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι, θα σχεδιάσουμε και άλλα μαζί τους, που θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους μέσα στην πόλη’’».

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου