Thursday, 25 April, 2024

Ασφαλτόστρωση στο τμήμα μετά τον κόμβο Ξανθογείων

Συνεπής ως προς τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις της, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει τις παρεμβάσεις

για τη συντήρηση και βελτίωση  της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της και του παρεχόμενου μεταφορικού έργου.  

Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδοστρωμάτων σε τμήματα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (περιοχή Μαυροβουνίου, Ριζαρίου, Δροσιάς, Αγίου Αθανασίου), προϋπολογισμού 1.510.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου, στην είσοδο Νέων Ξανθογείων, σε μήκος 600 μέτρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ασφαλτόστρωση στο τμήμα μετά τον κόμβο Ξανθογείων προς τη διασταύρωση Νέου Αγίου Αθανασίου, σε μήκος 1400 μέτρων, για την επιδιόρθωση τοπικών φθορών και την αποκατάσταση των επιφανειακών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος.

Παρών στα σημεία, όπου εξελίσσεται το έργο, είναι καθημερινά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Κατευθύνουμε το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων πόρων μας στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Πέλλας. Έχουμε αποκαταστήσει μεγάλο μέρος του αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να επιλύσουμε τα πάντα, όπως θα θέλαμε, ούτε βεβαίως ανήκουν όλοι οι δρόμοι στη δική μας αρμοδιότητα. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για εξεύρεση πόρων, ώστε να εντείνουμε και να διευρύνουμε τον προγραμματισμό μας, για το οδικό δίκτυο που οραματιζόμαστε, αυτό που αρμόζει στην Πέλλα μας».

Οι παρεμβάσεις, στην Παλαιά Εθνική Οδό 2 Έδεσσα-Φλώρινα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, θα συνεχισθούν στο τμήμα από τη διασταύρωση για Άρνισσα έως το νέο ασφαλτικό, πριν το Πέταλο, σε μήκος 1.600 μέτρων. Περιλαμβάνουν την προσθήκη νέας ισοπεδωτικής και αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης, με στόχο τη βελτίωση των ατελειών του οδοστρώματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου