Friday, 19 April, 2024

Αυξημένη επιτήρηση στο Νομό Πέλλας, λόγω αύξησης κρουσμάτων

Μία διαφορετική μέρα ξημέρωσε για την Πέλλα, αφού επιτέλους, η πολιτική προστασία, αποφάσισε να συμπεριλάβει

και τον νομό μας στην αυξημένη επιτήρηση, με έκτακτα μέτρα, λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. 
Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, από σήμερα λοιπόν, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου, τα κατάστημα καφέ και εστίασης θα κλείνουν στις 12 τα μεσάνυχτα, μέχρι τις 7 το πρωί.
Ταυτόχρονα, σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ο μέγιστος αριθμός των επιτρεπόμενων ατόμων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 50.
Κάποιοι ανέφεραν ότι σοκαρίστηκαν από αυτή την απόφαση, ωστόσο η ανάγκη επιβολής αυτού του μέτρου αιτιολογεί πλήρως τις αποφάσεις, καθώς και σε καθημερινή βάση πλέον, τα κρούσματα του κορονοϊού στην Πέλλα όλο και αυξάνονται.
Και ενώ αρχικά ο λόγος γινόταν για την Έδεσσα, τώρα μιλάμε και για τον Δήμο Πέλλας, όπου ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις για αποφυγή συνωστισμού. 
Το ζητούμενο βέβαια είναι ένα.
Κατά πόσο τελικά θα αποδώσει η αυξημένη επιτήρηση, γιατί πέρα από όλα τα άλλα, με αυτό το μέτρο χτυπιέται ο κλάδος του καφέ και της εστίασης.
Αυτό που πρέπει επίσης να επισημανθεί, είναι ότι στις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, θα πρέπει να υπάρχει και αυξημένη επιτήρηση σε εξωτερικούς χώρους, όπου διάφορες παρέες πιθανόν να επιλέξουν άλλους τρόπους διασκέδασης.
Με άλλα λόγια, ας το δούμε και αυτό, για να μην παραταθεί το μέτρο και μετά την 1η Σεπτεμβρίου!

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί και η ΑΑΔΕ εντατικοποιούν τους ελέγχους στα καταστήματα για τη χρήση μάσκας και τα πρόστιμα θα πάνε… σύννεφο αυτές τις ημέρες, οπότε προσοχή! 

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου