Thursday, 28 March, 2024

Αυτά είναι! Και τα καφέ κλειστά, όχι απεργία και μετά βόλτα και καφέδες!

Σύσσωμοι όλοι στην πανελλαδική κινητοποίηση

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα κλείσουν ακόμη και οι καφετερίες σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Κοζάνη και Βέροια
Την απόφαση του συνόλου των κοινωνικών φορέων να συμμετάσχουν δυναμικά στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 γνωστοποίησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης, το σωματείο Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης και το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας, Βέροιας. Πιο συγκεκριμένα:
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης, Στάθης Ασπιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι όλοι οι κοινωνικοί φορείς μαζί, ενωμένοι συλλογικά και αλληλέγγυα, πρέπει να συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου «με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν απαράδεκτο νόμο που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, που πλήττει όλες τις κοινωνικές ομάδες»
Ακόμη, τόνισε ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στον νομό ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των προέδρων και εκπροσώπων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των επαγγελματικών, επιστημονικών και παραγωγικών κλάδων του Έβρου, με κυρίαρχο θέμα το ασφαλιστικό, τον συντονισμό δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αλεξανδρούπολη: Δυναμικό παρών στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου
Σύμφωνα με τον κ. Ασπιώτη, επίσης, για πρώτη φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε, στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, να παραμείνουν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα, καθώς και οι επιχειρήσεις καφέ-εστίασης της πόλης, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τους διευθυντές των καταστημάτων αλυσίδων, προκειμένου να μη λειτουργήσουν κι αυτά. Εντός των επόμενων ημερών εκπρόσωποι των φορέων θα επιδιώξουν συνάντηση με τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να καταθέσουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό.
Τέλος, στο πλαίσιο των προγραμματιζόμενων δράσεων, στις 2 Φεβρουαρίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο μπλόκο των αγροτών στο τελωνείο των Κήπων προς έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης όλων των επαγγελματικών κλάδων στον αγώνα των αγροτών.
Ομόφωνη απόφαση για κλείσιμο της αγοράς έλαβε στη συνεδρίαση της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης. Με ανακοίνωση του το σωματείο Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας κάνει γνωστό ότι τα καφέ θα κλείσουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Το νέο Ασφαλιστικό οδηγεί σε αδιέξοδο και προκαλεί τις αντιδράσεις όλων σχεδόν των επαγγελματικών ομάδων. Η Ροδόπη πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της εφαρμογής του. Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η ΟΕΕΘ και ο ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, αποφάσισαν για τις από κοινού ενέργειες των δράσεων ως προς το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών και μη καταστημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Την παραπάνω ανακοίνωση υπογράφουν ο Κ. Χατζημιχαήλ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης και ο Α. Βαφειάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης.
Στη συνεδρίαση, ομόφωνη ήταν η απόφαση για το κλείσιμο της αγοράς, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας στον «Χρόνο». «Θα συμμετέχουμε στις 4 Φεβρουαρίου σε 24ωρη απεργία. Αυτή είναι η πρόταση μας και ήταν ομόφωνη απόφαση», είπε ο κ. Βαφειάδης κάνοντας γνωστό ότι η πρόταση της Ομοσπονδίας είναι «να μην ανοίξει η αγορά καθόλου, καφέ και εστιατόρια, για όλους τους επαγγελματίες». Το κλίμα, κατά τη συνεδρίαση, ήταν ιδιαίτερα βαρύ, οι επαγγελματίες μετέφεραν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της αγοράς, εάν τελικά εφαρμοστούν τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό. «Είπαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία», είπε ο κ. Βαφειάδης μεταφέροντας την αποφασιστικότητα των εκπροσώπων της τοπικής αφοράς να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα προωθούμενα μέτρα.
Όσον αφορά στα καφέ της πόλης, το σωματείο Καφεποτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει «ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου αποφάσισαν ομόφωνα ότι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό και το ασφαλιστικό να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι εκτός από το κλείσιμο των καταστημάτων τους, οι άνθρωποι της τοπικής αγοράς αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στις 4 Φεβρουαρίου, σε χρόνο και τόπο που θα γίνουν γνωστά.
Κλειστά τα καταστήματα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στη Κοζάνη, από τις 09:00 έως τις 14:00, μετά από απόφαση του εμπορικού συλλόγου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, ενόψει του νέου ασφαλιστικού που θα αποτελέσει το «τελειωτικό χτύπημα» στην αγορά, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 την συμμετοχή στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 με κλείσιμο των καταστημάτων από τις 09:00 έως τις 14:00. Γνωρίζουμε τη δυσκολία μιας τέτοιας απόφασης, γνωρίζουμε όμως επίσης, πως οι τρόποι αντίδρασης μας είναι περιορισμένοι και δυστυχώς αυτοί που θίγονται πάντα είμαστε εμείς με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχε και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Έβρου, Παναγιώτης Τσίρτσης, ο οποίος επεσήμανε πως «το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό ένωσε πολλές κατηγορίες ανθρώπων, που υπό άλλες συνθήκες ίσως να μην κάθονταν ποτέ στο ίδιο τραπέζι…». «Πλέον, δεν χωρίζουμε κανένας κανέναν και αυτό ας το καταλάβουν καλά οι συγκυβερνώντες» πρόσθεσε.
Από το Σ.Ι.Κ.Κ.Ε.Δ. (Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας), Βέροιας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
Το Σωματείο καλεί τους συναδέλφους – καταστηματάρχες να είναι παρόντες στη γενική απεργία την Πέμπτη 4/02/16 από τις 10.30 το πρωί, δίνοντας ισχυρό παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Δημαρχείου, εκφράζοντας έτσι την αντίθεση και την αγανάκτησή μας στα επώδυνα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που θέλει να μας επιβάλει η κυβέρνηση.
Ποιοι απεργούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου
Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται η χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που ηγούνται της κινητοποίησης, να προσκαλούν σε μαζική συμμετοχή.
Ο χορός των κινητοποιήσεων ανοίγει από σήμερα στην πρωτεύουσα με τη στάση εργασίας (11:00-16:00) των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, στο τραμ, στο μετρό και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ αύριο (Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου) απεργούν οι δημοσιογράφοι από τις 6 το πρωί ως την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας.
Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα, στην οδό Μητροπόλεως, μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης (4 Φεβρουαρίου) και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.
Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων Θεσσαλονίκης.
«Αυτό που η κυβέρνηση βάφτισε ‘προσπάθεια διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος’, για όλη την κοινωνία είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οδηγεί στην φοροδιαφυγή και στην αύξηση της μαύρης εργασίας. Καθιερώνει τη φτωχοποίηση, πολλαπλασιάζει την ανεργία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι αυτοκινητιστές ζητούν, επίσης, από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις βασικές αρχές του σχεδίου για το ασφαλιστικό, ώστε να καταστεί μακροχρόνια βιώσιμο και να αποτελέσει πυλώνα κοινωνικής συνοχής και εργάλειο ανάπτυξης. Ακόμη, διεκδικούν αφορολόγητο όριο στις 10.000 ευρώ, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, δίκαιη φορολόγηση επί των πραγματικών εισοδημάτων και πάγωμα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον ασφαλιστικό χρόνο.
Κλειστά θα είναι και τα βενζινάδικα λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Κλειστά θα είναι επίσης και τα φαρμακεία.

Αυτά είναι! Και τα καφέ κλειστά, όχι απεργία και μετά βόλτα και καφέδες!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου