Tuesday, 19 March, 2024

Αυτοψία στην χιονισμένη Πέλλα από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή

Στους χιονισμένους δρόμους της Πέλλας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, τις πρώτες πρωινές ώρες

μετά από την βραδινή χιονόπτωση, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν κυκλοφοριακά προβλήματα ή άλλες ανάγκες. Συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας Δρ Χρήστο Μπιμπίτσο.
Η αυτοψία του κ. Αντιπεριφερειάρχη έδειξε, ότι το κύμα της χιονόπτωσης, κάλυψε τα ορεινά και ημιορεινά της Πέλλας. Βεβαίως, στις ορεινές περιοχές υπάρχει αρκετό χιόνι και τα μηχανήματα αποχιονισμού εργάζονται ώστε να καθαριστούν όλοι οι δρόμοι και να είναι ασφαλείς. Ουσιαστική συνεργασία της ΠΕ Πέλλας υπάρχει με τους Δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί ελεύθερη πρόσβαση ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς της Πέλλας.
Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρει: «Η φύση της Πέλλας έχει μία ιδιαίτερη ομορφιά με το χιόνι και είναι πραγματικά μία εξαιρετική εμπειρία και είναι σίγουρο ότι θα προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες τόσο στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, στον Άγιο Αθανάσιο, στα Λουτρά Πόζαρ, αλλά και στις πόλεις της Πέλλας . Ας μην ξεχνάμε όμως ότι είμαστε σε περίοδο καραντίνας, για την αποφυγή της διασποράς του επικίνδυνου κωρονοϊού COVID-19 και είναι σημαντικό να τηρούμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς.
Τις προσεχείς ημέρες, αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός. Κάποιες ημέρες και σε συγκεκριμένες περιοχές της Πέλλας θα έχουμε ακόμη και ολικό παγετό, δηλαδή η θερμοκρασία θα είναι υπό του μηδενός όλο το 24ωρο. Στις συνθήκες παγετού η οδική κυκλοφορία παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα.
Επομένως είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Ας απολαύσουμε το χιόνι με ασφάλεια, αξιοποιώντας όλους τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας, παραμένοντας κοινωνικά ενεργοί και δημιουργικοί».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου