Saturday, 20 April, 2024

Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας, Σ.Ε.Π.Ε. Γιαννιτσών: “Εκλογές-παρωδία”

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου οι εκλογές-παρωδία για την ανάδειξη των νέων υπηρεσιακών συμβουλίων

Εκλογές που ενώ το σύνολο των παρατάξεων και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι απέσυραν τις υποψηφιότητες τους, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε κανονικά στη διεξαγωγή τους.
Αποτελεί μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία να διεξάγονται εκλογές χωρίς την πολιτική βούληση συνδυασμών και υποψηφίων. Σε ποσοστό σχεδόν 94% τόσο οι εκπαιδευτικοί της Πέλλας όσο και πανελλαδικά, απείχαν από τις εκλογές, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους για τη υπεύθυνη στάση τους όπου με την αποχή τους ουσιαστικά ακύρωσαν τις εκλογές παρωδία του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική νίκη του εκπαιδευτικού κλάδου απέναντι στην αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου, που χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας επέμενε στη διεξαγωγή των εκλογών παρωδία. Η αποχή από τις εκλογές δεν ήταν η επιθυμία μας. Έγινε, όμως, μονόδρομος εξ αιτίας της αδιαλλαξίας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, υπάρχει περιθώριο για συζήτηση. Για το καλό της εκπαίδευσης είναι επιτακτική ανάγκη να διαμορφώσουμε συναινέσεις και συνθέσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εκπαίδευσης. Καλούμε λοιπόν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε διάλογο τόσο για το θέμα των υπηρεσιακών συμβουλίων όσο (ειδικά μετά τη χθεσινή «κατάρρευση» του πανελλήνιου σχολικού δικτύου και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων) και για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τη δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας.
Πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας, Γιάννης Σουκιούρογλου

Πρόεδρος Σ.Ε.Π.Ε. Γιαννιτσών, Ηλίας Διαμαντόπουλος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου