Thursday, 28 March, 2024

Βαγγέλης Θωμάς: Επικίνδυνη η κατάσταση του οδικού δικτύου προς Αγ. Αθανάσιο και χιονοδρομικό

Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας Βαγγέλη Θωμά:

Επίκαιρο και ιδιαίτερα σοβαρό για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας το ερώτημα που έθεσα στη συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας τη Δευτέρα 19/10/2020.

Η παρέμβαση-ερώτημα αφορούσε στην άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο που οδηγεί τους χειμερινούς επισκέπτες από τον οικισμό του Αγίου Αθανασίου στο χιονοδρομικό κέντρο ‘’Βόρας’’ και αντίστροφα. Η παρέμβασή μου συνοδεύτηκε με φωτογραφίες που τράβηξα προσωπικά, ώστε να αντιληφθούν όλοι οι συνάδελφοι την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο συγκεκριμένος δρόμος.

Ειδικότερα, όπως τόνισα, «στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχουν γίνει μόνο κάποια “μικρομπαλώματα”, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, ενώ επίσης και από την πλευρά του δήμου Αλμωπίας, στον δρόμο προς την Κερασιά, η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη».
Ζήτησα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Δήμαρχο να μου γνωρίσουν σε τι ενέργειες προτίθεται να προβούν για την αποκατάσταση (ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση) του οδικού δικτύου, ενόψει μάλιστα και της έναρξης σε λίγες ημέρες της χειμερινής περιόδου στο χιονοδρομικό μας κέντρο.
Στην απάντησή του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αποκατάσταση που έγινε από την πλευρά του Δήμου Έδεσσας σε σημεία του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, ενώ επισήμανε ότι βρίσκεται σε διαβούλευση για να γίνει μια προγραμματική σύμβαση των δήμων με το ΤΑΙΠΕΔ για να βελτιωθεί στο σύνολό του το οδικό δίκτυο, δηλαδή και στα κομμάτια ευθύνης των Δήμων Αλμωπίας και Φλώρινας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου