Friday, 19 April, 2024

Βελτιωμένος ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων, παγετός στην Κεντρική Μακεδονία

Βελτιωμένος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τοπικές νεφώσεις και σταδιακή εξασθένηση

των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Μοναδικό πρόβλημα ως προς τις μετακινήσεις θα αποτελέσει ο παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα ορεινά, στα ημιορεινά και στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 24/12/2016 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα στην Κρήτη και στο Καστελόριζο να είναι τοπικά έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι οποίες στην Κρήτη θα δίνουν κατά διαστήματα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο φτάνοντας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στους 10-11 βαθμούς και στα νότια στους 13-15 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός. Παράλληλα τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Τη Δευτέρα 26/12/2016 αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα (παρά τον πρωινό παγετό) και τοπικές νεφώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

Βελτιωμένος ο καιρός τις ημέρες των Χριστουγέννων, παγετός στην Κεντρική Μακεδονία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου