Friday, 19 April, 2024

Βελόπουλος: Κλείνει η “ΜΕΘ” του Νοσοκομείου Έδεσσας. Οι γιατροί μετακινούνται στα Γιαννιτσά

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας, προς τoν κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Κλείνει η “ΜΕΘ” του Νοσοκομείου της Έδεσσας και οι γιατροί της μετακινούνται στην αντίστοιχη των Γιαννιτσών της Πέλλας»

Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της περιοχής, από εργαζόμενους του τοπικού Νοσοκομείου αλλά και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, οριστικοποιείται το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (“ΜΕΘ”) του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, που λήφθηκε και εκδόθηκε στις 15 του τρέχοντα μήνα, μετακινούνται στη “ΜΕΘ” του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών η Διευθύντρια και ένας Επιμελητής Α’ της “ΜΕΘ” του Νοσοκομείου της Έδεσσας, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την τρέχουσα «πανδημία». Αναστέλλεται, έτσι, η λειτουργία της “ΜΕΘ” της Έδεσσας, προκειμένου να ενισχυθεί σε προσωπικό η “ΜΕΘ” των Γιαννιτσών για τις ανάγκες από τον “Covid 19”. Από τις 18 Οκτωβρίου του τρέχοντα μήνα, δηλαδή, τις ανάγκες της περιοχής της Έδεσσας για τα αντίστοιχα περιστατικά που χρήζουν Εντατικής Θεραπείας καλύπτει η “ΜΕΘ” του νοσοκομείου των Γιαννιτσών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να μην οδηγηθεί σε οριστικό κλείσιμο η “ΜΕΘ” του Νοσοκομείου της Έδεσσας, γεγονός που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον πληθυσμό της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος

Απάντηση αν. Υπ. Υγείας Α.Γκάγκα, στην ερώτηση του Βουλευτή

Απαντώντας στην με αρ. 632/25-10-2021 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Κλείνει η ‘ΜΕΘ’ του Νοσοκομείου της Έδεσσας και οι γιατροί της μετακινούνται στην αντίστοιχη των Γιαννιτσών της Πέλλας», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Το Γ.Ν. Έδεσσας και το Γ.Ν. Γιαννιτσών λειτουργούν υπό ενιαία Διοίκηση, ως διασυνδεόμενα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελώντας αυτοτελές και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) με την επωνυμία «Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας», σύμφωνα με την υπ΄ αρ. Υ4α/ΟΙΚ84627/25.07.2011 (ΦΕΚ 1681/Β΄) Υπουργική Απόφαση

«Διασύνδεση Νοσοκομείων και καθορισμός του τρόπου διασύνδεσής τους και λειτουργίας τους», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και την υπ΄ αρ. Υ4α/οικ.123906/31.12.2012 (ΦΕΚ 3510/Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών και του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας».

Στην ανωτέρω Υ4α/ΟΙΚ84627/25.07.2011 Υπουργική Απόφαση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο Άρθρο 2 «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ»,

  • Ο σχεδιασμός της ισόρροπης ανάπτυξης ομοειδών ιατρικών τμημάτων καθώς και συνένωσης/συλλειτουργίας αυτών με σκοπό μία νέα λειτουργική και ορθολογική κατανομή αυτών για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού.
  • Η ενίσχυση και αλληλοσυμπλήρωση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της 3ης Υ.ΠΕ. (Μακεδονίας) για τη διαχείριση των αναγκών νοσοκομειακής αντιμετώπισης περιστατικών COVID-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών νοσηλείας Covid περιστατικών, με την προοπτική η Μονάδα του Γ.Ν. Έδεσσας να καλύψει τις ανάγκες των non Covid περιστατικών.

Οι όποιες αλλαγές προσαρμόζονται κάθε φορά στην δυναμική της πανδημίας και στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες νοσηλείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η απρόσκοπτη λειτουργία και των δύο Νοσοκομείων συνεχίζεται, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας τόσο στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας όσο και σε κατοίκους όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα, στο Γ.Ν. Έδεσσας υπηρετούν:

ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ /

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ  
 

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ

 

ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

 

 

ΜΕΘ

 

 

4

 

 

4

3 ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Ο.Μ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Στο Γ.Ν. Γιαννιτσών υπηρετούν:

 

 

 

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 

 

ΘΕΣΕΙΣ

 
 

ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ

 

ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ

 

KENEΣ

ΥΠΟ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

 

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΘ

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

2

3 ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Μ.

ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου