Thursday, 28 March, 2024

Βουλευτές ζητούν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση το ακατάλληλο νερό της Νότιας

«Ακατάλληλο νερό στην Τ.Κ. Νότιας, Δήμου Αλμωπίας στην Π.Ε. Πέλλας»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων, που διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Αλμωπίας, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Νότιας, του Δήμου Αλμωπίας, υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό.
Συγκεκριμένα από τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, προκύπτει ότι στο νερό εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα σε αρσενικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης, η αύξηση της περιεκτικότητας είναι παροδική και με όριο τα 10 mgr/l, ανιχνεύτηκε στα 18 mgr/l. Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η βλάβη που προκάλεσε την αύξηση αυτή, εντοπίστηκε και έχει διορθωθεί, παρόλα αυτά όμως οι κάτοικοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το νερό ως πόσιμο μέχρι τη διενέργεια του επόμενου ελέγχου. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αφορά την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της Τ.Κ. Νότιας, άλλωστε όπως βεβαιώνουν και οι επιστήμονες, το αρσενικό είναι συσσωρευτικό στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν αποβάλλεται ποτέ. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εμπορευματο¬ποίησης των υδάτινων πόρων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που προωθήθηκε συστηματικά από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζει να προωθεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Σύμφωνα όμως με τις λαϊκές ανάγκες, το νερό, είναι φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και για την εγχώρια παραγωγή και γι αυτό, πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
• Να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της Τ.Κ. Νότιας του Δήμου Αλμωπίας, με κατάλληλο πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης.
• Τη χορήγηση, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους.
Οι βουλευτές ΚΚΕ
Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

Βουλευτές ζητούν άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση το ακατάλληλο νερό της Νότιας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου