Friday, 19 April, 2024

Βραβεία για τα σχολεία και τους μαθητές της Πέλλας στους Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας ανακοινώνεται ότι η  Διεύθυνση Δ. Εκπαίδευσης Πέλλας σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους κλ. ΠΕ02 διοργάνωσαν με επιτυχία

για 5η συνεχή χρονιά, Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας και Αυθόρμητου Λόγου.

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας μεταξύ μαθητών των Γενικών Λυκείων πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 05-03-2018 στο 2ο ΓΕΛ Έδεσσας με τη συμμετοχή ογδόντα μαθητών από τα παρακάτω Γενικά Λύκεια:

-1ο ΓΕΛ Έδεσσας

-2ο ΓΕΛ Έδεσσας

-1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

-2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

-3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

-ΓΕΛ Καλής

-ΓΕΛ Σκύδρας

-ΓΕΛ Αξού

Στην ανωτέρω διαδικασία διακρίθηκαν τα παρακάτω σχολεία:

-1ο βραβείο:3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών με την Β ομάδα

-2ο βραβείο: ΓΕΛ Αξού με την Α ομάδα

-3ο βραβείο:1ο ΓΕΛ Έδεσσας με την Α ομάδα

Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας και Αυθόρμητου Λόγου μεταξύ μαθητών των Γυμνασίων πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 08-03-2018 στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών με τη συμμετοχή 104 μαθητών από τα παρακάτω Γυμνάσια:

-1ο Γυμνάσιο Έδεσσας

-1ο Γυμνάσιο Αριδαίας

-1οΓυμνάσιο Γιαννιτσών

-2οΓυμνάσιο Γιαννιτσών

-3οΓυμνάσιο Γιαννιτσών

-4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών

-Γυμνάσιο Σκύδρας

-Γυμνάσιο Καλής

-Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου

Στην Επιχειρηματολογία διακρίθηκαν τα σχολεία:

  • 1ο βραβείο: 1οΓυμνάσιο Αριδαίας με την Α ομάδα
  • 2ο βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών με την Α ομάδα
  • 3ο βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας με την Β ομάδα

Στον Αυθόρμητο Λόγο διακρίθηκαν οι μαθητές:

  • 1ο βραβείο: Μαρία Παπαδοπούλου από το 1ο Γυμνάσιο Έδεσσας και Αγγελική Βουλκούδη από το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, λόγω ισοψηφίας
  • 2ο βραβείο: Αρχοντή Παπαϊωάννου από το Γυμνάσιο Σκύδρας
  • 3ο βραβείο: Ανδρονίκη Παπαγιάννη από το 1ο Γυμνάσιο Έδεσσας και Γεωργία Μήνου από το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, λόγω ισοψηφίας

Τα βραβεία επιδόθηκαν στους νικητές και στους συμμετέχοντες από τον Διευθυντή Δ.Ε. Πέλλας, Θωμά Μπαχαράκη, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ.Δ.Ε. Πέλλας, Δημήτριο Γερεμτζέ, και από τις Σχολικές Συμβούλους κλ. ΠΕ02, Ευγενία Δανιηλίδου και Αντωνία Παπαδάκη.

Στη διαδικασία συμμετείχαν, επίσης, ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής και των κριτικών επιτροπών, αλλά και ως παρατηρητές, εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία της Δ.Δ.Ε. Πέλλας.

Με τη συμμετοχή όλων των παραπάνω επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος των Αγώνων Επιχειρηματολογίας που είναι η καλλιέργεια της σκέψης και η επαφή των μαθητών με θέματα που, ενώ δεν διδάσκονται στα σχολεία σε ειδικό και συγκεκριμένο μάθημα, βρίσκονται διάχυτα σε όλο το εύρος της διδακτέας ύλης και είναι ευρύτερα γνωστά από τον Τύπο και τα ΜΜΕ. Μέσω των Αγώνων οι μαθητές εξασκούνται να σκέφτονται λογικά, ώστε να είναι ικανοί να καθορίζουν με ακρίβεια τα κεντρικά σημεία των θεμάτων που τους δίνονται, να παρουσιάζουν τις απόψεις τους με πειστικά επιχειρήματα και να αντιμετωπίζουν με ετοιμότητα τις ερωτήσεις που τους τίθενται.

Άπαντες οι συμμετέχοντες δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τους Αγώνες και την επιθυμία τους να διατηρηθεί ο θεσμός.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στις παραπάνω διαδικασίες (εκπαιδευτικοί και μαθητές). Ιδιαίτερα τονίζεται η συμβολή του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας και της Διευθύντριας, κ. Πελαγίας Λιάνδη, και του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών και της Διευθύντριας, κ. Ελισάβετ Χλαπουτάκη, για την φιλοξενία της εκάστοτε διοργάνωσης.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΧΑΡΑΚΗΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου