Saturday, 20 April, 2024

Γαρυφαλλιά Στεφανίδου: Η 14χρονη αθλήτρια της ρυθμικής, από την Πέλλα, που μπήκε στην Εθνική Ομάδα

Κι ενώ όλοι προσπαθούμε να ισορροπήσουμε στις συνεχώς υπό διαμόρφωση συνθήκες που επιβάλλει καθημερινά η πανδημία

υπάρχουν κάποια άτομα που δεν σταματούν να σχεδιάζουν την επόμενη μέρα. Συνεχίζουν να βάζουν υψηλούς στόχους που απαιτούν κόπο, θυσίες και σκληρή δουλειά.
Ένα τέτοιο άτομο είναι και η Γαρυφαλλιά Στεφανίδου η οποία μόλις στα 14 χρόνια της κατάφερε να είναι μια από τις 10 εκλεκτές αθλήτριες της Εθνικής ομάδας Ανσάμπλ Νεανίδων.
“Ήταν εύκολο να διακρίνω στη Γαρυφαλλιά ένα εξαιρετικό ταλέντο”, αναφέρει στο Τhes.gr η προπονήτριά της Κίττυ Μαργαρίτη.
“Οι προπονήσεις ξεκίνησαν το 2018 και χωρίς προηγούμενη ενασχόληση με τη ρυθμική γυμναστική, έχοντας συμμάχους τα φυσικά της προσόντα και τον δυνατό χαρακτήρα της, κατάφερε να συμμετέχει σε αγώνες στην κατηγορία νεανίδων-μια απαιτητική κατηγορία- όπως επίσης και να πετύχει την πρόκρισή της στο Πανελλήνιο” συμπλήρωσε η ίδια.
Ένας τραυματισμός όμως ανέκοψε την πορεία της νεαρής Γαρυφαλλιάς και δεν πήρε μέρος στο Πανελλήνιο. Με φυσικοθεραπείες και σκληρή δουλειά το ξεπέρασε και επανήλθε, αλλά δυστυχώς οι αγώνες αναβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού.


Δεν το έβαλε κάτω όμως και έτσι πήρε μέρος στη δοκιμασία των τεστ επιλογής των παιδιών που θα στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων. Μια δοκιμασία που έλαβε χώρα στην Αθήνα και είχε διάρκεια 10 ημερών.
Η Γαρυφαλλιά πέρασε με επιτυχία τις φάσεις του πρώτου τεστ, και προκρίθηκε στην τελική 10άδα μεταξύ διακοσίων και πλέον αθλητριών που πήραν μέρος από όλη την Ελλάδα.
”Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ίδια την Γαρυφαλλιά, αλλά και για το σύλλογο και τους προπονητές της. Το πείσμα της, οι θυσίες και η σκληρή προπόνηση την δικαιώνουν” λέει στο Thes.gr η κ. Μαργαρίτη και προσθέτει: ”Οι γονείς στηρίζουν απόλυτα τις επιλογές της και τις προσπάθειές της σε αυτό το ιδιαιτέρως δύσκολο άθλημα. Οι προπονήσεις της είναι διάρκειας 4 ωρών και σε καθημερινή βάση”.
Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως η οικογένειά της νεαρής αθλήτριας αποφάσισε να μετακομίσει από την Πέλλα, στην Θεσσαλονίκη για το καλύτερο μέλλον των τριών παιδιών της, μεταξύ αυτών και την εύκολη πρόσβαση σε γυμναστήρια, καθώς όλα ασχολούνται με τον αθλητισμό.
“Η επιτυχία της Γαρυφαλλιάς δεν ήταν κάτι εύκολο”
Η κ. Μαργαρίτη τονίζει σε σχέση με την επιτυχία της αθλήτριας: “Η επιτυχία της Γαρυφαλλιάς δεν ήταν κάτι εύκολο. Είναι πρωτοφανές με τόσα λίγα χρόνια προπόνησης στο άθλημα της ρυθμικής να έλθει αυτή η επιτυχία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και ευλογία για μια αθλήτρια από το να στελεχώσει την Εθνική Ομάδα της χώρας της”.
Στις αρχές του Οκτώβρη οι αθλήτριες που επιλέχθηκαν κλήθηκαν να πάνε στην Αθήνα.
Η Γαρυφαλλιά στα 14 της μένει πλέον μόνη στην πρωτεύουσα, πηγαίνει σχολείο, κάνει τις προπονήσεις της, προσπερνά και ξεπερνά όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν και είναι ευτυχισμένη που κάνει αυτό που αγαπά… διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου