Thursday, 28 March, 2024

Γεραπετρίτης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα, διευκρίνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εξήγησε ότι αυτό θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.
Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες, παρόλα αυτά τόνισε ότι δε θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους έχουν εμβολιαστεί.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.
Σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, σχολίασε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.
Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.
Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου