Saturday, 20 April, 2024

Γιάννης Σηφάκης : Να σεβαστεί η Ευρώπη το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού λαού

Γιάννης Σηφάκης :   Να σεβαστεί η Ευρώπη το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού λαού

Συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, με αναπτυξιακό πακέτο , δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους και άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας και της χρηματοδότησης

Μετά την απόλυτη έκφραση του λαού που απέρριψε τους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, που γκρέμισε τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις (σε όλα τα επίπεδα) που έχουν όλη την ευθύνη για το πώς φθάσαμε ως εδώ,  πρέπει να υπογραφεί συμφωνία μ ε τους δανειστές- «εταίρους» με την λογική του έντιμου συμβιβασμού. Συμφωνία στην οποία να περιλαμβάνεται δέσμευση για εκκίνηση διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο για να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις έτσι που να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει και οι Τράπεζες να μπουν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης και ακόμη τα μέτρα ( που σίγουρα θα είναι δύσκολα) να πληρωθούν πλέον από τους έχοντες.

Έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και η  χρηματοδότηση και θα υπάρξει ανοιχτός ορίζοντας για την εφαρμογή του προγράμματος μας σε ορίζοντα 4ετίας.

Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει σε λύση αν θέλει να διατηρηθεί η συνοχή και η βιωσιμότητα της ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου