Thursday, 28 March, 2024

Γιάννου προς Τσεπκεντζή: Οι εποχές που οι διοικήσεις μοίραζαν λουκάνικα έχουν περάσει

Δ. Γιάννου: Απάντηση στον παράταξη Τσεπκεντζή

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Δήμος Έδεσσας προχώρησε σήμερα στην απολύμανση δημοσίων χώρων.
Ειδικό αυτοκίνητο, με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό προχώρησαν σε απολυμάνσεις, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, στη διάρκεια του lockdown.
Στο μεταξύ, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιάννης Τσεπκεντζής, έκανε μία σειρά ερωτήσεων στον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή, αφήνοντας και αιχμές, για τη διαχείριση των οικονομικών πάνω σε αυτό τον τομέα.
Ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου, του έδωσαν τις απαντήσεις, και στη συνέχεια τις δημοσιοποίησαν και διαδικτυακά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: “Οι εποχές που οι διοικήσεις του Δήμου μοίραζαν λουκάνικα και μπιφτέκια, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!”
Ακολουθεί η απάντηση του Δήμου Έδεσσας σε δημοσίευμα της παράταξης του κ. Τσεπκεντζή:
Απάντηση στο δημοσίευμα για τις δράσεις του Δήμου Έδεσσας για τον Covid-19.
Η ερώτηση που απηύθυνε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τσεπκεντζής στον Δήμαρχο, Δημήτρη Γιάννου σχετικά με το που διατέθηκαν οι πόροι που έλαβε ο Δήμος Έδεσσας λόγω Covid-19, καθώς και για το ποιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται, απαντήθηκε πλήρως.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μουράτογλου ενημέρωσαν τον κ. Τσεπκεντζή – αν και όφειλε να το γνωρίζει-ότι τα χρήματα αυτά ήρθαν στον Δήμο Έδεσσας όχι για τον Covid-19, αλλά λόγω της απώλειας εσόδων που έχει ο δήμος λόγω του Covid-19. Δηλαδή, τα χρήματα αυτά δεν ήρθαν για διανομή φαγητών σε άπορους συμπολίτες μας, αλλά για να μπορέσει ο Δήμος Έδεσσας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η διανομή φαγητών και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Τσεπκεντζής, δεν αποτελούν αρμοδιότητες των δήμων και δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν με νόμιμο τρόπο. Η επιμονή της «Κοινωνίας σε Κίνηση» στο παραπάνω ζήτημα, μετά από τις τόσο ξεκάθαρες τοποθετήσεις, δημιουργεί προβληματισμό. Πάντως, σε κάθε περίπτωση οι εποχές που οι διοικήσεις του Δήμου Έδεσσας μοίραζαν μπιφτέκια και λουκάνικα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Επίσης, παρά τις επισημάνσεις της Προέδρου της ΔΗΚΕΔΕ και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νατάσας Ιατρίδου, ότι 80.000€ από το παραπάνω ποσό έλαβε η ΔΗΚΕΔΕ για τις δράσεις της που σχετίζονται με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, η ανακοίνωση της Κοινωνίας σε Κίνηση» αναφέρει ψευδώς ότι μόνο 29.000 ευρώ διατέθηκαν «για εξάλειψη των τραγικών συνεπειών στην κοινωνία μας από τα συνεχή lockdown». Θυμίζουμε ότι η ΔΗΚΕΔΕ μεταξύ των άλλων έκανε και πάλι επέκταση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο με μεγάλη επιτυχία. Σε ότι αφορά στα tablet η κα Ιατρίδου ανέφερε ξεκάθαρα ότι περισσότερα από 50 μηχανήματα έχουν διατεθεί στα σχολεία και είμαστε εδώ να καλύψουμε κάθε ανάγκη.
Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι τηρούμε πιστά όλα τα μέτρα προστασίας και πραγματοποιούμε απολυμάνσεις όπου απαιτείται, με σεβασμό στη δημόσια υγεία και τα δημοτικά χρήματα.
Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με την «Κοινωνία σε Κίνηση» του Γιάννη Τσεπκεντζή: Μας χωρίζει χάσμα! Το τεράστιο χάσμα που μας χωρίζει έχει να κάνει με τον τρόπο που πολιτευόμαστε. Εμείς προτιμούμε τα έργα και ο κ. Τσεπκεντζής με τους συνεργάτες του τα όμορφα, αλλά δυστυχώς κούφια και χωρίς νόημα, λόγια.
Η κοινωνική ευαισθησία γίνεται συχνά πολύ επικερδές «εμπόρευμα» στο «πολιτικό χρηματιστήριο αξιών», αλλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε καλό θα είναι να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα και να μην ποντάρουμε στη δυστυχία των συμπολιτών μας.

*photo tastv

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου