Friday, 19 April, 2024

Γιαννιτσά: Εθελοντικό καθάρισμα περιοχών από ομάδα γυναικών!

Και εκεί που γράφουμε συνέχεια ότι ο κάθε πολίτης θέλει και έναν υπάλληλο δίπλα του για να του μαζεύει ότι σκουπίδι πετάει

χωρίς να τον ενδιαφέρει… ειδικά το τελευταίο διάστημα με την καραντίνα, που ο κόσμος πηγαίνει στα πάρκα και στο βουνό, η κατάσταση είναι τραγική. Καθένας αφήνει και τη βρωμιά πίσω του και όταν ξαναπάει μπορεί και να πει… «τη βρωμιά! Μα δεν πέρασε ο δήμος να καθαρίσει»; Αυτό το θράσος κάποιων, δεν το έλαβε υπόψιν μία ομάδα γυναικών και νεαρότερων κοριτσιών από τα Γιαννιτσά, που προσπαθούν σιγά σιγά να οργανωθούν όσο περισσότερο μπορούν και ξεκίνησαν να καθαρίζουν σημεία της πόλης, που άλλοι βρωμίζουν!

Στην αρχή η κυρία Γεωργία Κουτούδη βγαίνοντας από το σπίτι της, καθάριζε γύρω από τη γειτονιά της, μόνη της, με τα παιδιά της ή με κάποιες μαθήτριες της, όπως μας αναφέρει. Στη συνέχεια «ανακάλυψα την ομάδα Save Your Hood και είδα πώς υπάρχουν κι άλλοι σαν και μένα, χιλιάδες κι έτσι σκέφτηκα να μαζευτούμε να καθαρίσουμε την πόλη μας. Δε θεωρώ πως κάνουμε κάτι σπουδαίο, απλά κάτι απαραίτητο για να ζούμε σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον…».

Όλη η «κοριτσοπαρέα» (Δέσποινα, Άλκηστη, Κατερίνα, Ελευθερία, Ελένη, Άννα και οι μικρούλες Μυρτώ και Αναστασία, τις προηγούμενες ημέρες, βοήθησαν να καθαριστεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου προς τον Πενταπλάτανο: «Βέβαια έχει πολλή δουλειά ακόμη, είναι απίστευτο τι πετάνε στην άκρη του δρόμου! Να ευχαριστήσουμε επίσης και τον κύριο Ζήση, που έκανε την αποκομιδή των σκουπιδιών. Το επόμενο Σάββατο θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια ομορφότερη πόλη»!Μια εβδομάδα νωρίτερα, οι κυρίες καθάρισαν όλον το δρόμο από το 3ο Γυμνάσιο ως το My Market: «Έχω χάσει το λογαριασμό για το πόσες σακούλες μαζέψαμε, είχα πολύτιμη βοηθό την κόρη μου, τη Μυρτώ, που είναι μόνο 8, αλλά ξέρει, πως δεν πετάμε σκουπίδια στο δρόμο».Το πρινΚαι το μετά! 

Συγχαρητήρια στην κίνηση αυτή της κας Κουτούδη και των υπολοίπων, που δεν καθαρίζουν απλά, αλλά δείχνουν τον δρόμο προς όλους μας. Παιδεία και σύνεση προς τον διπλανό μας και τη φύση χρειάζεται και οι κυρίες αυτές απέδειξαν ότι οι πράξεις μετράνε!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου