Friday, 19 April, 2024

Γιαννιτσά: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

Έξι άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο στα Γιαννιτσά,

σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, πρόκειται για έναν γιατρό και άλλους πέντε εργαζόμενους στο νοσοκομείο στα Γιαννιτσά.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά. Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι δεν προγραμματίστηκαν προληπτικά τεστ σε όλο το προσωπικό παρά μόνο σε όσους επιστρέφουν από άδεια. «Με τη διασπορά που υπάρχει μπορεί να κολλήσουν στο ρεπό τους ή μετά τη δουλειά τους».

Όπως τονίζει, τις 40 τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί 157 κρούσματα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχουν νοσήσει εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, στο νοσοκομείο του Κιλκίς τον ιματισμό που φοράει το προσωπικό (μπλούζες, παντελόνια κ.λ.π) εξακολουθούν ακόμη και τώρα με τέτοια διασπορά του ιού, τον πλένουν οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες.
Τον κίνδυνο διασποράς του ιού τον έχει επισημάνει η επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου χωρίς, όπως λένε, να ληφθεί υπόψη. «Η διοίκηση για να γλυτώσει χρήματα δεν συμπεριέλαβε και τον ιματισμό του προσωπικού στην ανάθεση της πλύσης του ιματισμού του νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρεία. Έτσι, υπάρχει μεγάλος ο κίνδυνος να φέρουν από το σπίτι τους τον ιό στο νοσοκομείο», λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ κοινοποιεί σχετικό έγγραφοτης επιτροπής λοιμώξεων σε χρόνο που όπως λέει δεν ίσχυαν τα έκτακτα μέτρα.
thes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου