Friday, 29 March, 2024

Γιαννιτσά: Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΓΕΛ ”επιχειρούν” και δημιουργούν το πρώτο ηλιακό ποδήλατο!

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών συμμετέχουν στον διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων

και μας παρουσιάζουν ένα βίντεο με το διαφημιστικό σποτ της εταιρίας τους, με την επωνυμία ‘’GReco’’.

Πρόκειται για μία εταιρία “εικονικής πραγματικότητας” με την οποία μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, με τη σύμπραξη μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, συμμετέχουν στον διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας νέων. Ο καθηγητής Γιώργος Γρηγοριάδης ως εκπρόσωπος του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών συνέβαλε στην κινηματογράφηση και στο μοντάζ του βίντεο.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ της εταιρίας GReco:

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γαννιτσών, αναφέρει πως: «Η επιχείρηση με την επωνυμία GReco έχει ως αντικείμενό της την παραγωγή και προώθηση στην αγορά ηλιακών ποδηλάτων, αλλά και τη μετατροπή συμβατικών ποδηλάτων σε ηλεκτρικά και απευθύνεται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, που συνειδητοποιούν την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμα οφέλη για τους ίδιους.

Την απόφαση για τη συγκεκριμένη επιχείρηση πήραμε με ψηφοφορία μεταξύ μας, αφού πρώτα ακούσαμε και επεξεργαστήκαμε διάφορες επιχειρηματικές προτάσεις του Εθελοντή Συμβούλου του ΣΕΝ, Μιλτιάδη Βογιατζή, με τη βοήθεια του οποίου θέσαμε τα κριτήρια επιλογής του προϊόντος μας. Στη συνέχεια έγινε ο καταμερισμός των εργασιών και η ένταξη των μελών – ανάλογα με την προσωπικότητα και την επιθυμία του καθενός – σε ένα από τα τμήματα της επιχείρησης: το τμήμα παραγωγής, το οποίο συνεργάζεται στενά με την εξειδικευμένη στα ηλεκτρονικά ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, το τμήμα marketing και το τμήμα οικονομικών.

podilato2

Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνταν αξιολόγηση της πορείας του έργου, αντιμετώπιση κατά προτεραιότητα των επιμέρους στόχων, καθορισμός και επανακαθορισμός των στρατηγικών για την επίτευξή τους και προσδιορισμός στόχων για την επόμενη εβδομάδα.

Πάνω από όλα κατά τη διάρκεια του προγράμματος μάς γέμιζε ενθουσιασμό η ιδέα της δημιουργίας ενός τόσο πρωτότυπου όσο και χρήσιμου προϊόντος. Το ηλιακό ποδήλατο της Greco διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του απλού ποδηλάτου, ενισχυμένα με τη δυνατότητα υποβοήθησης της κίνησης μέσω φωτοβολταϊκών που επαναφορτίζουν την ενσωματωμένη σε αυτό μπαταρία. Η εκδοχή του ηλεκτρικού ποδηλάτου στηρίζεται στην ύπαρξη κινητήρα 250 W και μπαταρίας. Και στις δύο περιπτώσεις τα οφέλη για τον καταναλωτή είναι πολλαπλά: πέρα από οφέλη της σωματικής άσκησης, της άνετης μετακίνησης και της συμβολής στην προστασία του περιβάλλοντος, προστίθενται η εξοικονόμηση χρημάτων και γιατί δεν χρειάζεται βενζίνη, αλλά και λόγω απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα δεν απαιτείται δίπλωμα οδήγησης.

podilato3

Με σύμμαχό μας λοιπόν τον ήλιο, που μας συνοδεύει τις περισσότερες μέρες του έτους, σας παρουσιάζουμε το προϊόν μας, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα μοτοποδήλατο. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης δε, γίνεται πιο ελκυστικό…

Η συμμετοχή μας αυτή τη χρονιά στην ομάδα εικονικής επιχείρησης συνέβαλε όχι μόνο στη διεύρυνση της οπτικής μας όσον αφορά περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και στην προσωπική μας ανάπτυξη μέσω της συνεργασίας, της αμοιβαίας κατανόησης και της επιμονής για την υλοποίηση κοινών στόχων.

Ευχαριστούμε τους καθηγητές μας για τη υποστήριξη και ενθάρρυνσή τους”.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους μαθητές και πάντα δημιουργικοί!

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου