Friday, 29 March, 2024

Γιαννιτσά: 40 εργαζόμενοι εργοστασίου θετικοί στον κορονοϊό

Ανησυχία στον νομό Πέλλας καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι βρέθηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά.

Ο συναγερμός σήμανε μετά την ανίχνευση των πρώτων θετικών κρουσμάτων σε κονσερβοποιία έξω από τα Γιαννιτσά, που απασχολεί περίπου 700 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είναι εποχικοί και ζουν σε κοντινές περιοχές, ακόμη και όμορους νομούς. Η φήμη ξεκίνησε προ ημερών με τους πρώτους που παρουσίασαν συμπτώματα, αλλά προφανώς θέλησαν να μη δημιουργηθεί θόρυβος και ανησυχία στην περιοχή, πριν υπάρξει εξακρίβωση.  Συγκεκριμένα, η νέα εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού εντοπίστηκε σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων με έδρα τα Γιαννιτσά, ενώ πρόκειται για εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά με λεωφορείο προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα στο Κιλκίς όπου κατοικούν.
Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ, σε τεστ για τον κορονοϊό θα υποβληθούν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την εφαρμογή τοπικού lockdown στην περιοχή της Γουμένισσας και Γρίβας. Στο εργοστάσιο Κρόνος ήδη “πέρασαν” κάποια κρούσματα, προ τριών εβδομάδων. Τα εργοστάσια όσο συνέχιζαν την παραγωγή ή συνεχίζουν, πραγματοποιούσαν θερμομέτρηση στους εργαζόμενους και όσο το δυνατόν λάμβαναν κάποια σχετικά μέτρα, τα οποία όμως όπως αποδείχθηκε δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον ιό. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου