Friday, 19 April, 2024

Γιώργος Καρανίκας: Καλούμε το αγοραστικό κοινό να ενισχύσει την επιχείρηση της γειτονιάς του

Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας: Καλούμε το αγοραστικό κοινό να ενισχύσει φέτος την επιχείρηση της γειτονιάς του

που δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις, εντοπίζοντας τις νέες ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και προσφορές που του παρέχει στο διαδίκτυο το ελληνικό εμπόριο.
Η στήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων εν μέσω του lockdown είναι και στην “Black Friday” μια πράξη ευθύνης, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην προστασία της απασχόλησης και στην συνοχή των τοπικών κοινωνιών με τις οποίες ο εμπορικός κόσμος διατηρεί ισχυρούς, αδιάρρηκτους δεσμούς.
Σε μία περίοδο που κορυφώνεται η αγωνία του εμπορικού κόσμου, αναμένοντας από την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τον τρόπο και να προσδιορίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας της αγοράς πριν τις γιορτές, η προαναγγελία από το Υπουργείο Ανάπτυξης καθιέρωσης της μεθόδου «click away» στις αγορές, δημιουργεί σύγχυση και ανησυχία στους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους εμπόρους όλης της χώρας, για τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων η συγκεκριμένη μέθοδος αγορών δεν έχει πεδίο εφαρμογής.
Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν πρέπει να σημάνει υποχώρηση της Πολιτείας από την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού. Κανένα νέο «εργαλείο» πωλήσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει τα ανοικτά εμπορικά καταστήματα, που έχουν αποδείξει ότι δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. Η επαναλειτουργία της αγοράς με ασφάλεια για τους καταναλωτές και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων είναι σε συνθήκες πανδημίας μία δύσκολη εξίσωση, η λύση της οποίας περνά μέσα από το συνεχή καλόπιστο διάλογο και τη συνεννόηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους του ελληνικού εμπορίου. Μόνο έτσι θα αποτραπούν αχρείαστοι αιφνιδιασμοί και στρεβλώσεις, ώστε να σφυρηλατηθεί το κοινό μέτωπο Πολιτείας, κοινωνίας και επιχειρηματικότητας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου