Friday, 19 April, 2024

Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή: «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»

Αυστηρή και τεκμηριωμένη κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την πολιτική της σε σημαντικά αγροτικά ζητήματα, άσκησε ο βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης

κατά την παρέμβασή του στη Βουλή και στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τα βοσκοτόπια. Υπενθύμισε στον Υπουργό ότι, κατά την παράδοση του Υπουργείου, του είχε πει πως η λύση στα ακανθώδη προβλήματα της γεωργίας μας, περνά μέσα από τη συναίνεση και τη συνεργασία.
Και ότι του είχε τείνει χείρα συνεργασίας. όπως τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ζητάει εναγωνίως συναίνεση για την κοινή αντιμετώπιση κρισίμων ζητημάτων. Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατηγόρησε τον Υπουργό, ότι αγνόησε εκείνη την πρόταση, όπως επίσης αγνόησε και το γεγονός ότι την επόμενη μέρα από την παράδοση της ηγεσίας, πήγε και δεύτερη φορά στο Υπουργείο – πρωτοφανές στα πολιτικά μας ήθη – για να τον ενημερώσει πληρέστερα πάνω στο περιεχόμενο των φακέλων που τον παρέδωσε και το σημαντικότερο να του προτείνει το εξής: να διατηρήσει για 3-4 μήνες, την ίδια Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Τονίζοντάς του ότι το διάστημα αυτό θα ήταν εξαιρετικά κρίσιμο καθώς έπρεπε να βγουν οι αποφάσεις για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, για τα Διαχειριστικά Σχέδια, για τα προσωρινά δικαιώματα αγροτών και κτηνοτρόφων (που έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ώστε να υπάρχει χρόνος υποβολής ενστάσεων λόγω λαθών), για τις διαβουλεύσεις και το κλείσιμο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που εκκρεμεί ακόμη η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Του υπενθύμισε μάλιστα ότι, αυτήν την ρεαλιστική πρόταση την είχε αποδεχτεί και ο τότε προϊστάμενός του κ. Λαφαζάνης. Την απέρριψε όμως ο ίδιος. Και κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης: «Χάσατε πολύτιμο χρόνο που, όπως ξέρετε για την οικονομία ο χρόνος είναι χρήμα».

Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή: «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου