Friday, 19 April, 2024

Γιώργος Σταματέλλος για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών Δήμου Σκύδρας

Όπως ενημερώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος: Οι λαϊκές αγορές του Δήμου Σκύδρας, τόσο στην έδρα του Δήμου, στη Σκύδρα

όσο και στην Κοινότητα της Καλής, συνεχίζουν τη λειτουργία τους.
Μέχρι τώρα ως Δήμος Σκύδρας διαχειριστήκαμε με επιτυχία το ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε σχέση με τον κορονοϊό λαμβάνοντας κατά προτεραιότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Η αντιμετώπιση και η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ήταν και είναι το αποτέλεσμα της έγκαιρης λήψης κι εφαρμογής των αναγκαίων μέτρων και της συλλογικής ευθύνης και συνεργασίας όλων μας, τόσο δηλαδή του Δήμου Σκύδρας και των αρμόδιων φορέων όσο και των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών και των καταναλωτών. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.
Ο κίνδυνος από την εξάπλωση και τις επιπτώσεις του ιού COVID-19 παραμένουν. Οι ειδικοί, ήδη πριν από το καλοκαίρι, έχουν επισημάνει την πιθανότητα δεύτερου επιδημικού κύματος το φθινόπωρο και το χειμώνα. Προκειμένου, λοιπόν, να κρατήσουμε κατά το δυνατόν ανέπαφο και υγιή τον πληθυσμό μας δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε ή να παραμελούμε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Οι λαϊκές αγορές, εάν δεν προσέξουμε, μπορούν να εξελιχθούν σ΄επικίνδυνες εστίες μετάδοσης και περιφοράς του κορωνοϊού. Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα βασικά, απλά και βεβαίως σημαντικά για την ασφάλεια και την προστασία μας μέτρα, όπως: χρήση γαντιών, μασκών κι αντισηπτικών, τήρηση των αποστάσεων, αποφυγή συγκεντρώσεων και συνωστισμών, τοποθέτηση των χρησιμοποιηθέντων γαντιών ή μασκών σε χωριστές σακούλες και όχι πέταμα στο δρόμο. Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών, να διατηρήσουμε τους ρυθμούς της κανονικής μας ζωής, να περιορίσουμε τη μετάδοση και την επανάκαμψη του ιού, να προστατεύσουμε την υγεία των ευπαθών ομάδων κι όλης της κοινωνίας.
Οφείλουμε όλες κι όλοι μας με υπευθυνότητα και σύνεση να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας παρά τις αλλαγές και τις επιπτώσεις στη ζωή μας ώστε σύντομα με τη βοήθεια των ανθρώπων της υγείας να απαλλαγούμε το συντομότερο δυνατόν από την
πανδημική κρίση.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Σταματέλλος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου