Thursday, 25 April, 2024

Γρίπη-Covid: 110 ασθενείς νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας

“Θερίζει” η γρίπη στον Νομό Πέλλας, με κέντρα αναφοράς τα δύο Νοσοκομεία της Έδεσσας και των Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με τον διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία νοσηλεύονται 110 περιστατικά.

Όπως όμως, εξηγεί ο κ. Δόντσος, τα περιστατικά αυτά αφορούν και την γρίπη και τον covid, με την γρίπη να υπερέχει στις νοσηλείες στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. Κυρίως αφορά ηλικιωμένους με υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν διάφορες ηλικίες στη νοσηλεία.

Ευτυχώς, τα περιστατικά δεν είναι βαριά, ενώ υπάρχουν και νοσηλείες covid, που κάνουν έναν φυσιολογικό κύκλο.

Τα εξωτερικά ιατρεία δέχονται πολλές επισκέψεις και οι περισσότεροι κάνουν νοσηλεία στο σπίτι αφού πάρουν τις σχετικές οδηγίες.

Στα Γιαννιτσά, όπως μας εξηγεί ο αναπληρωτής διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Ευάγγελος Λόγγος νοσηλεύονται 20 περιστατικά γρίπης μικρών παιδιών (!!!), αλλά και περιστατικά διαφόρων ηλικιών, ενώ υπάρχουν και 18 περιστατικά covid σε νοσηλεία. Οι επισκέψεις για φροντίδα ήταν τριπλάσιες, αλλά οι εισαγωγές περιορίστηκαν, με τα υπόλοιπα περιστατικά, να στέλνονται με αγωγή στο σπίτι.

Αυτή την περίοδο (εορτών) μάλιστα, οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία αυξάνονται, καθώς πολλά ιδιωτικά ιατρεία είναι κλειστά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα τα περιστατικά είναι αντιμετωπίσιμα.

Θα ληφθούν μέτρα με το άνοιγμα των σχολείων;

Με αφορμή την έξαρση της γρίπης, που χτυπά και τα μικρά παιδιά, καλό είναι να υπάρξει και μια ειδική μέριμνα προστασίας κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους στα σχολεία.

Το γεγονός ότι θα ξαναβρεθούν σε ένα περιβάλλον, που είναι ιδανικό για τη διασπορά ιώσεων, πρέπει να θορυβήσει τους υπεύθυνους, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα για την λιγότερη δυνατή διασπορά. Τις προτάσεις ας τις κάνουν οι ειδικοί, ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να δούνε και το θέμα των απουσιών, που βρίσκεται σε ένα αυστηρό πλαίσιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά άρρωστα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία, υπό τον φόβο των απουσιών! Άλλωστε αυτή η εξαίρεση έχει ξαναγίνει, γιατί όχι και τώρα; Εν αναμονή λοιπόν, ανακοινώσεων από το Υπ. Παιδείας… 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου