Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γρ. Γουστέρης: Αύξηση δρομολογίων των ΚΤΕΛ σε απομακρυσμένα χωριά της Π.Ε. Πέλλας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 29 Οκτωβρίου 2020, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή και του Προέδρου των ΚΤΕΛ Πέλλας, Γρηγόριου Γουστέρη

στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, συζητήθηκαν οι ειδικότερες συνθήκες λειτουργίας των ΚΤΕΛ και η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Όπως τονίστηκε από τον κ. Γουστέρη, πραγματοποιούνται συνεχώς απολυμάνσεις τόσο των οχημάτων μεταφοράς κοινού, όσο και των χώρων εξυπηρέτησης, εργασίας, αποθηκών, κλπ. στην περιοχή ευθύνης των ΚΤΕΛ.

Επόμενο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε εκτενώς, ήταν η προώθηση ενός προγράμματος επιδότησης για την πύκνωση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ που εκτελούνται σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς της Πέλλας (οι λεγόμενες «άγονες» γραμμές). Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υπάρξει συνεργασία και με τους Δήμους της Πέλλας ενώ, κατά την υλοποίησή του, οι δημότες απομακρυσμένων περιοχών θα μετακινούνται δωρεάν, εξυπηρετώντας σημαντικές ανάγκες τους όπως η συμμετοχή των μαθητών σε απογευματινές δραστηριότητες φροντιστηρίων, αθλητισμού, μουσικής παιδείας, κλπ. Ένα ακόμη θέμα το οποίο συζητήθηκε ήταν η καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση περιοχών του Δήμου Πέλλας και, συγκεκριμένα, της περιοχής «Γαλατάδες-Ακρολίμνη-Εσώβαλτα». Όπως επισήμανε ο κ. Γουστέρης, θα υπάρξει μέριμνα ώστε να γίνει άμεσα τροποποίηση των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρει: «Η λειτουργία των ΚΤΕΛ Πέλλας είναι υποδειγματική από κάθε άποψη. Εκτελώντας τις μεταφορές των μαθητών, οι οδηγοί επιδεικνύουν υψηλό επαγγελματισμό, με μεγάλη συνέπεια τόσο στην τήρηση των ωραρίων των δρομολογίων, όσο και στην ασφαλή μεταφορά, εφαρμόζοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Με την αύξηση των δρομολογίων σε απομακρυσμένες περιοχές, ενισχύουμε την ενδοδημοτική συγκοινωνία και επικοινωνία, με σημαντικά οφέλη για την τοπική αγορά. Ελπίζουμε ότι μακροπρόθεσμα θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τις σχέσεις μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στα σύνορα με γειτονικούς νομούς, αξιοποιώντας και βελτιώνοντας το υφιστάμενο οδικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει Περιφερειακή Ανάπτυξη στην πράξη».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου