Thursday, 28 March, 2024

Γ. Σηφάκης: «Δημοπρατήθηκε η οριστική μελέτη του οδικού άξονα Νάουσα – Έδεσσα»

Ο ανισόπεδος κόμβος Έδεσσας στο ύψος των Σεβαστειανών, που αποτελεί κάθετο άξονα στην Εγνατία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεργασία με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη έργων για να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των οδικών παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας από τις εκπτώσεις των οδικών έργων της Περιφέρειας. Ο άξονας Νάουσα- Έδεσσα (ανισόπεδος κόμβος Έδεσσας στο ύψος των Σεβαστειανών επί της υπό μελέτη οδού Μαυροβούνι- Νότια παράκαμψη Έδεσσας) έχει μήκος 20 m και περιλαμβάνει ένα ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ Έδεσσας) και 5 ισόπεδους κόμβους (Σεβαστειανά,  Λουτροχώρι, Επισκοπή, Κοπανό, Χαρίεσσα)  συνδεόμενη με το υπό παράδοση τμήμα Νάουσα- Πατρίδα μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Νάουσας ( που θα δημοπρατηθεί με άλλο έργο). Η κατασκευή του έργου έχει  προϋπολογισθέν κόστος  100 εκατομμύρια ευρώ  και κόστος μελέτης 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

sifakisdromos

Η οριστική μελέτη έχει δημοπρατηθεί με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων εταιριών. Αναμένεται να ανατεθεί ως τον Μάιο με Ιούνιο 2017 με υφιστάμενη πίστωση.

Η Πέλλα πρέπει να βγει από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Η χρηματοδότηση των ώριμων μελετητικά οδικών παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, η ένταξη στον στρατηγικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση του προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία, η μελετητική ωρίμανση των τμημάτων Νάουσα- Έδεσσα και Μαυροβούνι- Νότια παράκαμψη Έδεσσας και η ένταξη σε προγράμματα των μελετών για την βελτίωση των εξόδων προς τον Βορρά (Ευζώνους) μέσω Αρχαγγέλου – Αξιούπολης και Γιαννιτσών-Γουμένισσας  είναι απολύτως αναγκαία έργα για να αρθεί η παντελής απουσία της Πέλλας από όλους τους Εθνικούς σχεδιασμούς επί πολλές δεκαετίες.

Η συστράτευση όλων προς την κατεύθυνση αυτή είναι απολύτως αναγκαία. Ο βουλευτής και ο αντιπεριφερειάρχης έργων της Περιφέρειας Γιάννης Γιώργος συμφώνησαν σε συνεχή συνεργασία για να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον τομέα αυτό. Ακόμη συνεχής είναι η συνεργασία του βουλευτή με τους αρμόδιους Υπουργούς για την διερεύνηση δυνατοτήτων χρηματοδότησης των έργων που ωριμάζουν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου