Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δάνης Τζαμτζής: Επιστολή για τις πρώτες επιπτώσεις από το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής

τονίζοντας τις πρώτες επιπτώσεις από το κλείσιμο της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και την ανάγκη επαναλειτουργίας της.
Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξης:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πρόσφατα με απόφαση του υπουργείου σας σταμάτησε η λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας και οι γιατροί μετακινήθηκαν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Στην Έδεσσα, σύμφωνα, με την απόφαση σας, θα λειτουργεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή φαίνεται ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εάν κάποιος χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Ουσιαστικά δηλαδή ακυρώνεται και η χειρουργική κλινική της Έδεσσας.
Κύριε Υπουργέ,
Στο Νοσοκομείο της Έδεσσας για τη ΜΕΘ υπάρχουν τέσσερις (4) Εντατικολόγοι – Παθολόγοι γιατροί και δύο (2) υπάρχουν στη ΜΕΘ Γιαννιτσών.
Σήμερα κλείνετε την ΜΕΘ Έδεσσας.
Μπορούν να λειτουργήσουν και οι δύο ΜΕΘ, διότι στη ΜΕΘ Έδεσσας υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν άλλες 3 κλίνες Covid, εκτός από τις 3 που υπάρχουν.
Κύριε Υπουργέ,
Δώστε τη λύση χωρίς να κλείσει καμία ΜΕΘ. Ούτε της Έδεσσας, ούτε των Γιαννιτσών. Η λειτουργία και των δύο νοσοκομείων με όλες τις κλινικές και τις ΜΕΘ είναι επιβεβλημένη.
Οι χιλιομετρικές αποστάσεις κάποιων κοινοτήτων προς το πλησιέστερο Νοσοκομείο ξεπερνούν τα 80 χλμ. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσετε άμεσα τη λύση».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου