Friday, 19 April, 2024

Δήλωση Δ. Σταμενίτη για την προκήρυξη των εκλογών: «Καταφέραμε πολλά για την Πέλλα, μπορούμε περισσότερα»

Δήλωση Δ. Σταμενίτη για την προκήρυξη των εκλογών

Αγαπητές μου συμπολίτισσες, αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η προκήρυξη των εκλογών και η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας βρίσκει τον Νομό Πέλλας σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν πριν 4 χρόνια. Όχι στα λόγια αλλά με έργα!

Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Τον πόλεμο στην Ουκρανία, την παγκόσμια πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, την ανάγκη θωράκισης των συνόρων για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών αλλά και την πρωτοφανή πανδημία, η χώρα πήγε μπροστά και μαζί της και ο Νομός Πέλλας.

Τον Ιούλιο του 2019 ζήτησα τη στήριξη σας και θέλω, πρώτα από όλα, να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε εκλέγοντας με για δεύτερη φορά Βουλευτή. Σας υποσχέθηκα ότι ο στόχος μου είναι η αξιοποίηση όλων των δυνατότητων του τόπου μας και των ανθρώπων του. Είχα πει ότι η Πέλλα μπορεί να πιάσει πρώτη θέση αρκεί να δουλέψουμε με σχέδιο, γνώση και διεκδίκηση. Να μην πιστεύουμε στις ανέξοδες υποσχέσεις. Και κυρίως, να μην ψάχνουμε προφάσεις για όσα δεν γίνονται αλλά να βρίσκουμε τον τρόπο να ξεπερνάμε εμπόδια και να πετυχαίνουμε τους στόχους.

Και σήμερα μπορώ να σας πω ότι καταφέραμε πολλά.

Τα μεγάλα έργα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και στον τομέα των υποδομών ο Νομός μας παίρνει επιτέλους όσα αξίζει. Ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά -Έδεσσα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2023 να ξεκινήσει η κατασκευή του. Το Φράγμα του Αλμωπαίου με την ολοκλήρωση των μελετών προχωρά, και γίνεται ακόμα πιο αποδοτικό με την πρόβλεψη για αρδευτικό δίκτυο 140.000 στρεμμάτων-για το οποίο ήδη έχουν βρεθεί τα κονδύλια- πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για την τοπική μας οικονομία και τον αγροτικό μας κόσμο. Έργα για τον Πολιτισμό, παρεμβάσεις για τον Τουρισμό, την Παιδεία και την Υγεία, και βέβαια πολιτικές για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ώστε να προφυλαχθούν από την αλλαγή του κλίματος και την αύξηση του κόστους παραγωγής, συμπληρώνουν το έργο που συντελέστηκε την τελευταία τετραετία.

Αποδείχθηκε ότι στην αλλαγή σελίδας της χώρας η περιοχή μας δεν έμεινε πίσω. Αντίθετα βρέθηκε στο επίκεντρο των κυβερνητικών αποφάσεων και των επιλογών του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Λύνονται προβλήματα, που για πολλά χρόνια αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του και μπαίνουν οι βάσεις για το οριστικό πέρασμα της περιοχής μας στη νέα εποχή! Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλή δουλειά για να ξεπεράσουμε τις παθογένειες που παραμένουν εμπόδιο. Από σήμερα ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος, στην οποία θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικότερα για όσα έγιναν αλλά και για τους στόχους της επόμενης ημέρας. Να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας.

Η Ελλάδα αλλάζει, η Πέλλα αλλάζει. Επιλέγουμε την πρόοδο και την πορεία προς τα εμπρός. Συνεχίζουμε με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζουμε με έργο για την Πέλλα. Για την επόμενη ημέρα σας ζητώ να είμαι η πρώτη σας επιλογή και σας υπόσχομαι ότι θα βρίσκομαι σταθερά στην πρώτη γραμμή! Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι μέσα από την καρδιά μου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου