Thursday, 28 March, 2024

Δήμαρχος Έδεσσας από τους Γαργαλιάνους: «Τιμάμε τους Ήρωες μας»

Στους Γαργαλιάνους του Δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, συμμετέχοντας (όπως κάθε χρόνο) στις εκδηλώσεις που

γίνονται εκεί από τον Δήμο, προς τιμήν του Καπετάν Άγρα.

Οι Γαργαλιάνοι, είναι η γενέτειρα πόλη του Τέλου Αγαπηνού, η όπως όλοι το γνωρίζουμε, Καπετάν Άγρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος της Καρυδιάς “Άγρας-Μίγγας” με τους χορευτές του, που ενθουσίασαν το πλήθος. Ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Καπετάν Άγρα, ενώ λίγο αργότερα, στον χαιρετισμό του, μεταξύ των άλλων ανέφερε ” Έρχομαι κάθε χρόνο ταπεινός προσκυνητής, στο μέρος που γέννησε έναν ήρωα, και που θυσιάστηκε στα μέρη μας για την λευτεριά της πατρίδας μας, της Μακεδονίας μας.

Εκείνος ο αγώνας, όλων αυτών που θυσιάστηκαν για τη Μακεδονία μας, λίγα χρόνια αργότερα δικαιώθηκε, με την απελευθέρωση της.

Τους ήρωες μας δεν τους ξεχάσαμε και θα τους τιμούμε πάντα, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν έθνος.

Εμείς κάναμε τον δικό μας αγώνα λέγοντας ότι οι ήρωες μας, το όνομα μας, η ιστορία μας δεν πωλούνται. Κάποιοι θέλησαν να το κάνουν και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.

Ο αγώνας δεν τελείωσε όμως, συνεχίζεται, μέχρι την τελική δικαίωση, γιατί το χρωστάμε πάνω από όλα στο ένδοξο μας παρελθόν. Στους ήρωες μας, που πότισαν με το αίμα τους τη Μακεδονική γη. Ο Δήμος Έδεσσας, αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, είναι πάντα δίπλα σας. Γιατί οι αγώνες ήταν και είναι κοινοί και η αγάπη μας για την πατρίδα είναι αυτό που μας ενώνει. Δόξα και τιμή στους ήρωες μας”.

Αργότερα ο Δήμαρχος Έδεσσας συναντήθηκε με τον ομόλογό του.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας είχε έρθει τον Ιούνιο εδώ στο ετήσιο μνημόσυνο του Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγγα που έγινε στον τόπο της θυσίας τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου