Friday, 29 March, 2024

Δήμαρχος Πέλλας για το Μουσικό Σχολείο και Δημοτικό Γαλατάδων – Δεν χάθηκαν, αλλά δεν υπήρξε απάντηση αν θα γίνουν!

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πέλλας, την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, ετέθη ερώτηση προς το δήμαρχο Πέλλας από τον επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης

για το δημοσίευμα του «Λόγου» για τα νέα σχολικά κτίρια στους Γαλατάδες και του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Γιαννιτσών, που όπως όλα δείχνουν χάνονται, τουλάχιστον, μέσω ΣΔΙΤ…

Δείτε εδώ το θέμα

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και  εξετάστηκε η ετοιμότητα των προτάσεων για την ανέγερση των δύο σχολικών μονάδων με τη διαδικασία ΣΔΙΤ… δηλώνοντας ότι τότε παρουσιάστηκαν κάποια σχέδια με τα οποία «εξεπλάγην», λόγω του μεγέθους και της επιβλητικότητας τους και υπήρξε πρόταση από τον ίδιο «μήπως θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο συμμαζεμένο»!

ΔΣ Πέλλας, δήμαρχος για σχολεία, Μουσικό και Γαλατάδων, στο 1:50’ και μετά

Όταν δηλώθηκαν οι ανάγκες σε σχολικά κτίρια, δηλώσαμε αυτές τις προτεραιότητες, τα δύο αυτά σχολεία… και αναφέρθηκε έπειτα στα νηπιαγωγεία που άλλαξαν κτίρια… στα προβλήματα που αντιμετώπισε η δημοτική αρχή με την τροποποίηση του ρυμοτομικού… είμαστε σε μία τέτοια φάση αλλαγής της διαδικασίας, με το οικόπεδο αυτό του δημοσίου που έχει παραχωρηθεί στο δήμο για να γίνει σχολείο, αλλά στις χρήσεις αναφέρεται ως κατοικία και ως χρήση σχολείου το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται γύρω σε σπίτια!

Ο κ. Καστερίδης έθεσε και πάλι την ερώτηση γιατί απάντηση ξεκάθαρη δεν πήρε… και στο 2:50’ και μετά ήρθε η… ρήση του δημάρχου… «τίποτα δε χάνεται» ως σχόλιο για το δημοσίευμα μας προφανώς, αλλά να μην είμαστε και επικριτικοί!

Αποδείξτε ότι δε χάθηκαν κύριοι και θα γίνουν ή έστω θα ξεκινήσει να μπει ένα λιθαράκι εντός θητείας σας, και θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε. Διότι στους συμβούλους σας ήδη έχει περάσει το κλίμα ότι δεν πρόκειται να γίνουν τα δύο σχολικά συγκροτήματα ούτε την επόμενη δεκαετία!

Ολόκληρη η συνεδρίαση εδώ με την ερώτηση του Σ. Καστερίδη από το 28:2ο’ 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου