Friday, 29 March, 2024

Δήμαρχος Πέλλας: «Μας έχουν στοχοποιήσει»; Σ. Καστερίδης: «Κάνω δωρεά το σπίτι μου να μείνουν»!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας το βράδυ της Τρίτης 25 Απριλίου, μετά την ενημέρωση του δημάρχου για ΜΚΟ που σκοπεύει να φέρει

πρόσφυγες για εγκατάσταση σε σπίτια – να σημειώσουμε πως ήδη φιλοξενούνται αρκετοί Πακιστανοί, Σύροι και λοιποί, είτε μέσω του προγράμματος που δίνει 300 ευρώ για το κάθε άτομο που φιλοξενείται είτε ως εργάτες – διευκρινίστηκε από τον κ. Στάμκο έπειτα από ερώτημα της δημοτικής συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Ολυμπίας Παπαδοπούλου, ότι πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) από την Πιερία, οι οποίοι είναι Ευαγγελιστές. Αυτό σχολιάστηκε ως θέμα που δεν ενδιαφέρει με βάση το θρήσκευμα, όμως «Είμαστε ψυλλιασμένοι με τις ΜΚΟ ειδικά τις εγχώριες» είπε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι: «Ενώ η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να είναι αυτόνομη από την κεντρική διοίκηση, αυτό δεν το είδαμε και με τα κέντρα προσφύγων – που ήρθαν πέρυσι γιατί ορίστηκε από το Κράτος – και με αυτά που κάνουν οι ΜΚΟ». Όπως επίσης και ο κ. Καστερίδης υποστήριξε ότι οι δυνάμεις των ΜΚΟ ξεπερνούν την Τ.Α. και ίσως ακόμη και το Κράτος. Επιπλέον, ο κ. Καστερίδης δήλωσε πως διαφαίνεται ότι «Υπάρχει σχέδιο αφομοίωσης στην Ελλάδα ενώ σε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία επιτροπής διαπαραταξιακής, «Να κοιτάξουμε νομιμότητα και όλα τα στοιχεία … με πιο ολοκληρωμένη άποψη. Στο μέτρο που μπορούμε να βοηθήσουμε τους νόμιμους πρόσφυγες θα το κάνουμε». Ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός της προσφυγιάς των προγόνων μας και είπε μάλιστα πως και γω έχω ένα σπίτι στον Πενταπλάτανο, να το δωρίσω να μείνουν αν δεν δημιουργούν προβλήματα…»!Το ζήτημα, όπως ειπώθηκε από τον κ. Παπανικολάου, είναι: «Το πώς θα αντιδρούσε μία κοινωνία ή μια δημοτική αρχή, τι κάνουν σε άλλες πόλεις… και να μάθουμε αν είναι επιβεβαιωμένο πως θα έρθουν και πόσοι πρόσφυγες ή απλά είναι στα σχέδια της πρόθεσης… Πάντως η ενημέρωση αφορά τους δημότες».

Δήμαρχος: Μεθόδευση της ΜΚΟ 

dspella25-008

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Δ. Χριστοφοριδης είπε ότι μέσα στη ΔΕΗ μπορεί να υπάρχου τέτοια συμβόλαια, «Άντε και νοικιάζουν ποιος θα τους σταματήσει και με ποιο τρόπο»; Η Ολυμπία Παπαδοπούλου είχε διαφορετική άποψη και δήλωσε ότι και η οικογένεια της φιλοξένησε πρόσφυγες και δεν δημιούργησαν κανένα θέμα.Ο δήμαρχος μετά την ένταση που δημιουργήθηκε με τον κ. Καστερίδη και… ξέφυγε των ορίων του άνευ λόγου και αιτίας – φωνάζοντας μάλιστα προς τον πρόεδρο του ΔΣ ‘’κλείσ’ του το μικρόφωνο, κόψ΄του τον λόγο…’’ υποστήριξε ότι για αυτό θα δημιουργηθεί η διαπαραταξιακή, ώστε «Πέντε άνθρωποι να το αντιμετωπίσουμε…».

Χ.Π.

Δήμαρχος Πέλλας: «Μας έχουν στοχοποιήσει»; Σ. Καστερίδης: «Κάνω δωρεά το σπίτι μου να μείνουν»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου