Friday, 29 March, 2024

Δήλωση στον “Λόγο”: Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου: “Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων”

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου μιλώντας στον’’Λόγο’’ δήλωσε για την περίπτωση δημιουργίας hot spot και στη Σκύδρα, ότι: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση σαν δήμος.

Όμως, όπως είπα και στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όλοι έχουμε ανθρωπιστικές αξίες, η Σκύδρα έχει προσφυγικό στοιχείο, και Πόντιους και Θρακιώτες… και δείξαμε από τους προγόνους μας ότι όλοι στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων. Όπως και στις παρούσες καταστάσεις κάναμε μεταφορές στην Ειδομένη, συγκεντρώνοντας φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα… Εκπροσωπούμε όμως μια κοινωνία που έχει τα δικά της προβλήματα που προσπαθούν να αντιμετωπιστούν.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο στρατόπεδο της Σκύδρας, πόσω μάλλον ερήμην μας. Τουλάχιστον να ενημερωθεί η δημοτική αρχή, με διαβούλευση και συζήτηση, όχι αιφνιδιαστικά.

Το στρατόπεδο είναι γνωστό ότι χωρίς υποδομές, μόνο τοιχοποιίες έχει. Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αυτή που καλείται να σηκώσει το βάρος και η κυβέρνηση πρέπει πρώτα να κάνει τη δουλειά με πληροφόρηση.

Σε ότι αφορά τα σχόλια περί αλληλεγγύης, δεν έχει δείξει και η Πέλλα κατά καιρούς την ανθρωπιά της; Δεν είμαστε απάνθρωποι, να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, αλλά πρώτα έρχονται τα προβλήματα των δημοτών».

Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου: “Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων”

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου