Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δήμοι Σκύδρας-Πέλλας: Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στην πανελλαδική και διεθνή κινητοποίηση για την παροχή άμεσης και ουσιαστικής ανθρωπιστικής βοήθειας στις σκληρά δοκιμαζόμενες σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

Για το σκοπό αυτό λοιπόν προσκαλούνται και παρακαλούνται πολίτες και φορείς να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως: ιατροφαρμακευτικό υλικό, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές. Προσοχή όχι τρόφιμα και νερό.

Λόγω της επείγουσας κατάστασης η συλλογή των ειδών αρχίζει από σήμερα Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από τις 08:30 έως τις 15:00  και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 από τις 08:30 έως τις 15:00. Η συλλογή γίνεται στο Δημαρχείο Σκύδρας και στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλής.

Για περισσότερες πληροφορίες ή συνεννοήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Ευφροσύνη Κρητίδου, τηλ.:6977485744 και 2381351876.

Δήμος Πέλλας: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Ο Δήμος Πέλλας, στο πλαίσιο κινητοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αναλαμβάνει τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους  της Τουρκίας και της Συρίας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης ξεκινάει την Τετάρτη 8.02 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στις 10 το πρωί. Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες είναι:  κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό, είδη προσωπικής υγιεινής και κάλτσες.

Σημεία Συγκέντρωσης:

Γιαννιτσά: Ισόγειο Δημαρχείου

Κρύα Βρύση: Ισόγειο Δημαρχείου

Πέλλα: Ισόγειο Δημαρχείου

Ν. Μυλότοπος: Ισόγειο Δημαρχείου

Γαλατάδες: Ισόγειο Δημαρχείου                                                 

Και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας: Διοικητήριο Έδεσσας, στη Διεύθυνση Υγείας.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας-Μαρίας Δερμεντζοπούλου στα τηλέφωνα 2313 330802 και 804.

Ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία συγκεντρώνει στη Βέροια και η Π.Ε. Ημαθίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνει και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με την οποία συντάχθηκε αμέσως ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Όσες επιχειρήσεις και πολίτες της Ημαθίας έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, στα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 14:30.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας στη Βέροια και στα τηλέφωνα  2331350102, 2331350106.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου