Thursday, 25 April, 2024

Δήμος Έδεσσας: Νομική στήριξη για την οικολογική καταστροφή της Βεγορίτιδας

Τη νομική οδό θα πάρει το θέμα που αφορά την οικολογική καταστροφή, με τις πυρκαγιές που βάζουν κάποιοι γύρω από την λίμνη Βεγορίτιδα.
Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας (με τηλεδιάσκεψη) παρόντος και του Προέδρου του Τοπικού συμβουλίου Άρνισσας, Νίκου Παπαγιαννίδη.
Ο ίδιος εξιστόρησε το γεγονός που συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου στην Άρνισσα, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε έκταση του Δημοσίου (όπως είπε ο Δήμαρχος) τονίζοντας ότι αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά, αλλά αποτελεί μια συνέχεια ετών, με κάποιους να καλλιεργούν, αμέσως μετά, παράνομα αυτές τις εκτάσεις.
Ο κ. Παπαγιαννίδης, ζήτησε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους συμβούλους να καταδικάζουν σε πρώτη φάση τα γεγονότα.
Ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα στην Βεγορίτιδα Σωτήρης Μούκας, ανέφερε από την πλευρά του, πως η Δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί από κοντά το θέμα και ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες που θα αποφασιστούν.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Τσιτσάγκας (με καταγωγή από την Άρνισσα) τόνισε ότι είναι εύκολο να βρεθούν οι δράστες, καθώς αυτοί που βάζουν τις φωτιές είναι και αυτοί που αργότερα καλλιεργούν παράνομα αυτές τις εκτάσεις.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ανέφερε ότι η Δημοτική αρχή, θα φέρει άμεσα το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να εγκριθεί η αναγκαία χρηματοδότηση, για τη νομική συνδρομή της όλης υπόθεσης.
Να σημειωθεί τέλος, ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε τα συμβάντα.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου