Thursday, 28 March, 2024

Δήμος Έδεσσας: Τι θα κάνουν οι παρατάξεις στις εκλογές του 2023;

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμη για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Έδεσσα, ωστόσο, ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μία πρώτη ακτινογραφία, των δυνάμεων που ήδη βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταρχήν, ας λάβουμε στα υπόψη ότι η νέα θητεία αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για τον κάθε υποψήφιο, καθώς επανέρχεται η πενταετία, όπως στην προηγούμενη, προ του ‘19.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτή την προσέγγιση, για την μελλοντική δυναμική των παρατάξεων.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΓΙΆΝΝΟΥ: Ξεκινούμε με την προϋπόθεση, ότι ο νυν Δήμαρχος θα κατέβει στις εκλογές.

Ο κ. Γιάννου, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, φροντίζει να ανανεώνει τα μέλη του ψηφοδελτίου του.

Τελευταίο παράδειγμα οι εκλογές του 2019, που ωστόσο, ανέδειξε τους παλαιούς συμβούλους (αυτή ήταν η προτίμηση των ψηφοφόρων)

Ο Δήμαρχος της Έδεσσας, προτιμάει τα νέα πρόσωπα, για αυτό άλλωστε έχει εντάξει ως άμεσους συνεργάτες άτομα νέα σε ηλικία που τον πλαισιώνουν.

Θεωρείτε βέβαιο ότι και σε αυτές τις εκλογές θα υπάρχουν νέα πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιοι που στο παρελθόν, βρισκόταν σε άλλο παραταξιακο στρατόπεδο.

ΓΙΆΝΝΗΣ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ: Ξεκίνησε με τον αέρα των ψήφων που τον ανέδειξε ως αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Η συνέχεια όμως, ήταν οδυνηρή για τον ίδιο.

Η πολιτική τακτική του δεν ήταν η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιηθούν τρεις δημοτικοί του σύμβουλοι.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, μέχρι και την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε πρόβλημα στην εύρεση προσώπων που πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιο του.

Σε αυτήν πρέπει να κάνει τεράστια προσπάθεια για να βρει τα άτομα που θέλει.

ΑΝΤΏΝΗΣ ΡΥΣΑΦΗΣ: Η προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, του έδωσε την τρίτη θέση, όπως είχε γίνει και το 2014.

Και αυτός αρέσκεται σε μεταγραφές, κάτι που δεν αποκλείεται να κάνει και τώρα.

ΧΑΡΆΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΤΣΑΓΚΑΣ: Στην αρχή, όταν έπεσε αυτό το όνομα στο τραπέζι, υπήρξε η αμφισβήτηση, για το αν μπορεί να τα καταφέρει, μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Φουνταλή.

Και ο τέταρτος κατά σειρά εκλεγμένος, τα καταφέρνει μια χαρά. Σταθερός στις θέσεις που εκφράζει το κόμμα που τον στηρίζει, αναμένεται να κινηθεί στα ίδια πλαίσια. Οι ίδιοι υποψήφιοι και το ζητούμενο είναι αν θα μπορέσει να βάλει στο ψηφοδέλτιο του και νέους ανθρώπους.

Αυτό που πρέπει να τονισθεί πάντως είναι ότι στις εκλογές αλλάζει και πάλι ο νόμος. Ο πρώτος παίρνει την πλειοψηφία των συμβούλων, ανάλογα με τα ποσοστά, ενώ θα πρέπει επίσης να τονισθεί ότι μειώνονται και οι θέσεις στα έδρανα που από 27 γίνονται 25. Όλες οι εξελίξεις πάντως θα διαμορφωθούν ανάλογα με την απόφαση του κ. Γιάννου, για το αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου