Thursday, 28 March, 2024

Δήμος Έδεσσας: Τροπολογία για τους τρίτεκνους

Η ψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο της τροπολογίας για την ένταξη των τριτέκνων στις κατηγορίες των πολιτών που μπορούν να τύχουν βοηθημάτων

από τους δήμους, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, είναι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ανέλαβε ο Δήμος Έδεσσας.
Ακολουθώντας τη θεσμική διαδικασία ο Δήμος Έδεσσας έστειλε την πρόταση του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που αποφάνθηκαν θετικά και έστειλαν το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα τα πλεονεκτήματα της πρότασης και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι δύο υπουργοί πείστηκαν για την χρησιμότητά της.
Φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:
«Η παροχή βοήθειας στους τρίτεκνους συμπολίτες μας ήταν μία προεκλογική μας δέσμευση, που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε λόγω έλλειψης του θεσμικού πλαισίου.
Μετά από την πρωτοβουλία που πήραμε μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της δέσμευσής μας. Ο Δήμος Έδεσσας θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες και θα έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την τρίτεκνη οικογένεια και να δείξουμε έμπρακτα ότι οι τηρούμε τις υποσχέσεις μας και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που υπάρχουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου