Saturday, 20 April, 2024

Δήμος Κυριλίδης: Απόντες οι βουλευτές της ΝΔ και του Βελόπουλου από το Παμμακεδονικό Συνέδριο

Στις 9 Ιουλίου είχα την τιμή να παραβρεθώ στο έκτακτο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων, στη Θεσσαλονίκη, με θέμα:

Τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναλύθηκαν, οι παραβιάσεις των Σκοπίων αλλά και οι τρόποι κατάργησης της. Η Συνομοσπονδία απέδειξε με αδιάσειστα στοιχεία ότι ακόμη και σε αυτήν την κάκιστη συμφωνία δεν τηρείται σχεδόν τίποτα από την πλευρά των Σκοπίων. Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε πως αυτή η συμφωνία είναι μόνο επιζήμια για την πατρίδα μας. Οι Παμμακεδονικές οργανώσεις της υφηλίου, καταδίκασαν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Όλοι οι πρόεδροι των οργανώσεων, στις εισηγήσεις τους, αναφέρθηκαν στους λόγους που πρέπει να καταργηθεί, ενώ ο επίσημος προσκεκλημένος Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, αναφέρθηκε ειδικότερα στο νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει την κατάργηση της συμφωνίας.Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων Δημήτρης Γιουματζίδης, που κατάγεται από την Έδεσσα, αναφέρθηκε διεξοδικά σε παραδείγματα, που επιβάλλουν την κατάργηση αυτής της συμφωνίας. Ο Δήμος Κυριλίδης, σημειώνει πως: «Η συμφωνία συνεχίζει να τηρείται από την παρούσα κυβέρνηση καθώς δεν προβαίνει στην αξιολόγηση των παραβιάσεων από την πλευρά των Σκοπίων οι οποίες ξεπερνούν τις 200.

Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία κάθε αιρετού παράγοντα και ειδικότερα από την Πέλλα, από βουλευτές μέχρι και δημάρχους, γεγονός που επιβεβαιώνει την τήρηση και την απαξίωση που επιδεικνύουν οι κυβερνώντες και τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για τη συμφωνία, όπως και για τα εθνικά θέματα. Στην ομιλία μου τόνισα, το διακύβευμα της μεταφοράς ενέργειας, από το κανάλι Αξιού σε συνδυασμό με την διώρυγα Μοράβα και τον Δούναβη, στοιχείο που αποτελεί την κερκόπορτα της εκμετάλλευσης από ξένα συμφέροντα ως προς το Αιγαίο. Ένας προβληματισμός που υποκρύπτεται μέσα στην συμφωνία.

Μεγάλο κλιμάκιο του Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ παρευρέθηκε στο Συνέδριο με στόχο να ενημερωθεί για τους τρόπους κατάργησης της κατάπτυστης συμφωνίας» καταλήγει ο Δήμος Κυριλίδης-Υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας-Μηχανικός Περιβάλλοντος και Γεωτεχνολογίας «ΕΛΛΗΝΕΣ» Ηλία Κασιδιάρη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου