Saturday, 20 April, 2024

Δήμος Κυριλίδης: Ευτελίζουν τη νοημοσύνη της νεολαίας “Πάρτε 150 ευρώ και κάντε τη δόση σας”!

“Κάρτα ελευθερίας” θα λέγεται πλέον η νέα καμπάνια της κυβέρνησης, μοιράζοντας χρήματα με σκοπό να παροτρύνουν

την νεολαία μας να εμβολιαστεί “χτυπώντας” έτσι στην ανάγκη όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.
Έχουν μετατρέψει την ελληνική νεολαία σε ουραγό των 150 ευρώ ξεφτιλίζοντας έτσι την νοημοσύνη της… “Πάρτε 150 ευρώ και κάντε τη δόση σας” δηλαδή. Ψάχνουν… τρυπάκια, κόλπα και δωροδοκίες για να παροτρύνουν τον κόσμο και ιδιαίτερα να πείσουν τη νεολαία. Ένας πρωθυπουργός που έκανε λόγο για “ψεκασμένους” για όσους δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία εμβολιασμού. Βρίσκουν χρήματα για να εμβολιάσουν, αλλά δεν βρίσκουν χρήματα να αποζημιώσουν αυτούς που πρέπει.
Αφήνοντας έτσι εκτός και σε απόγνωση σημαντικές πτυχές της ελληνικής οικονομίας, όπως εργάτες, εστίαση, αγροτικό κόσμο, τουρισμό κτλ. Επίσης, επιλέγει να δημιουργεί διχασμό καθώς θα διοχετεύσει χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, είτε εμβολιασμένου είτε ανεμβολίαστου, μόνο σε όσους εμβολιαστούν.
Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι η κυβέρνηση δημιουργεί διχασμό, κρίση επιλογών, αλλά και κατεύθυνση συγκεκριμένης απόφασης που μόνο από την ελληνική κυβέρνηση δεν προέρχεται, ο ελληνικός λαός διχάζεται, δεν μπορεί κανείς να αποτρέψει ή να δώσει προνόμια σε κάποιον που απλά αποφασίζει για τη δική του προσωπική επιλογή.
Επικαλούμενη πάντοτε η κυβέρνηση ευρωπαϊκούς θεσμούς, της διαφεύγει συγκεκριμένη απόφαση η οποία αναφέρει ρητά πως δεν μπορούν να πιέσουν για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Φαίνεται πως η λέξη εξαγορά μετατράπηκε σε επιβράβευση, δηλαδή αν ένας υπουργός δεχθεί χρήματα από μια εταιρία για ένα έργο και επιλέξει ανάμεσα σε δέκα αυτήν που προσέφερε τα περισσότερα είναι επιβράβευση λόγω επιλογής ή μήπως είναι εξαγορά;
Τέλος, σεβόμενοι πάντοτε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις αρχές της δημοκρατίας και της ισονομίας δεν πρέπει να αποδομηθεί το στίγμα της επιλογής με διάφορες μεθοδεύσεις.
Δήμος Κυριλίδης
Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων “ΕΛΛΗΝΕΣ” του Ηλία Κασιδιάρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου