Saturday, 20 April, 2024

Δήμος Κυριλίδης: Συνάντηση με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Γιαννιτσών

Σε συνάντηση που είχε ο Δήμος Κυριλίδης, Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων “ΕΛΛΗΝΕΣ” του Ηλία Κασιδιάρη

το Σάββατο με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Γιαννιτσών “Άγιος Χριστόφορος”, συζητήθηκαν με τα μέλη, θέματα εργασιακά και οικονομικού περιεχομένου.
Τα ζητήματα αυτά αφορούν όχι μόνο το τελευταίο διάστημα της υγειονομικής έξαρσης, αλλά και όλων αυτών που έχουν συσσωρευτεί και που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες εδώ και καιρό.
Διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως τα συμφέροντα αυτού του κλάδου δεν υποστηρίζονται από την κυβέρνηση και αυτό διαπιστώνεται διότι όλα σχεδόν τα μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια της έξαρσης COVID-19 είχαν αυξημένα προνόμια σε σχέση με τους οδηγούς ταξί.
Αυτό αποδεικνύει την καταστρατηγημένη κίνηση της κυβέρνησης να απαξιώσει τον συγκεκριμένο κλάδο.
Τα σημεία που εντοπίζεται είναι τα εξής:
1)Αύξηση ΤΕΒΕ
2)Καμία επιδότηση ή αξιοποίηση προγράμματος δεν περιλαμβάνει τον κλάδο όπως Πρόγραμμα ΕΣΠΑ κλπ, που θα συνηγορούσε με στόχο να έχουν μειωμένα έξοδα καυσίμου οι οδηγοί ταξί.
3)Πρόσφατα είδαμε από διεθνής διαγωνισμούς ταξί από άλλη χώρα των Βαλκανίων να μεταφέρει μαθητές εντός της δικής μας χώρας χωρίς να δείχνει να απασχολεί την κυβέρνηση.
4)Δεν υπάρχει μέριμνα και προγραμματισμός, ώστε τα ταξί να θεωρούνται πιο ασφαλή για την μεταφορά μαθητών, την επιβίβαση αλλά και την αποβίβαση των μαθητών στο εκάστοτε σχολείο το οποίο προορίζεται.
5)Άλλη διαπίστωση είναι πως τα καθημερινά έξοδα ενός ταξί είναι σχεδόν ασύμφορα, καθώς οι φορολογικές αυξήσεις δεν βοηθούν τους οδηγούς ταξί.
6)Επίσης, λόγω της κατάστασης που βιώνουμε με την εγκληματικότητα να βρίσκεται σε έξαρση, θα πρέπει οι μαθητές να μεταφέρονται με σύνοδο είτε στο ταξί είτε σε άλλο μέσο μεταφοράς.
Για να στηριχθεί ορθά αυτός ο κλάδος που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, γνωρίζοντας αρκετά συμβάντα στα οποία μάλιστα έχουν σωθεί και ανθρώπινες ζωές χάρις αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει λοιπόν να γίνουν τα εξής:
-Μείωση του ΦΠΑ
-Μείωση προκαταβολής φόρου
-Μείωση τελών κυκλοφορίας
-Μείωση στον φόρο πετρελαίου κίνησης
-Χρηματοδότηση 30%για καινούργια οχήματα.
Αυτή η υποστήριξη κρίνεται επείγουσα και αναγκαία.
Θα έχει τεράστια σημασία καθώς εάν αυτοί οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου αν δεν στηριχθούν από την πολιτεία, αυτό θα επιβεβαιώσει άμεσα την ύποπτη κίνηση της κυβέρνησης να εδραίωση διάφορες εταιρείες μεταφοράς, οι οποίες θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση τους οδηγούς ταξί της χώρας μας.
Δήμος Κυριλίδης, Τομεάρχης Ενέργειας και Υδρογονανθράκων “ΕΛΛΗΝΕΣ” του Ηλία Κασιδιάρη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου