Wednesday, 24 April, 2024

Δήμος ξανά στην Κρύα Βρύση. Ο αγώνας συνεχίζεται…

Παρουσία υποψηφίων βουλευτών της Πέλλας, τοπικών φορέων και συλλόγων, αλλά και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων

πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στην Κρύα Βρύση, ενημερωτική συνάντηση προκειμένου να γίνει ένας απολογισμός της δράσης, σε ότι αφορά την προσπάθεια των κατοίκων της Κρύας Βρύσης, η περιοχή να επανέλθει στο “Καποδιστριακό” καθεστώς, δηλαδή του ανεξάρτητου Δήμου.

Την ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανδρέας Βλάχος, που μαζί με άλλους πέντε πρώην Δήμους της χώρας, διεκδικούν το δικαίωμα της επανόδου στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι το 2010.

Εδώ και τρία χρόνια, αυτή η επιτροπή έχει έρθει σε επαφή τόσο με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και έχει λάβει τις εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει μία νέα μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, με προτεραιότητα το αίτημα των 6  πρώην Δήμων, για την επάνοδο τους στο ίδιο καθεστώς.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο και οι υποψήφιοι βουλευτές, συμφωνώντας απόλυτα με το αίτημα που χαρακτήρισαν δίκαιο.

Για καθαρά ιστορικούς λόγους να αναφέρουμε ότι η αλλαγή, από τον “Καποδίστρια” στον “Καλλικράτη” βρήκε τον πρώην Δήμο Κρύας Βρύσης να συνενώνεται με άλλους τέσσερεις Δήμους, προκειμένου να αποτελέσουν έναν μεγάλο Δήμο, αυτόν της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου